Νέα

Μασκ: «Οι μέτοχοι ψηφίζουν υπέρ της αμοιβής μου 55,8 δισ.» – Ράλι 7% της Tesla

Εναντίον της καταβολής του τεράστιου πακέτου αμοιβής στον Μασκ, τοποθετήθηκε το μεγαλύτερο δημόσιο συνταξιοδοτικό ταμείο στις ΗΠΑ

Άλμα πραγματοποιούν οι μετοχές της Tesla προσυνεδριακά, αφού οι μέτοχοι της εταιρείας αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ του πακέτου αποδοχών 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Έλον Μασκ, αλλά και για την πρότασή του που αφορά τη μεταφορά της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας, όπως αναφέρει ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος.

Η μετοχή της Tesla κινείται 6,85% υψηλότερα προσυνεδριακά.

Ο Μασκ δήλωσε ότι και τα δύο αυτά ψηφίσματα επί του παρόντος περνούν με «μεγάλη διαφορά», χωρίς να αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Το πρώτο μέτρο που εξετάζεται είναι εάν θα δοθεί πράσινο φως για ένα πακέτο αποδοχών 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκριναν αρχικά οι μέτοχοι το 2018, πριν ακυρωθεί από δικαστή του Ντέλαγουερ τον Ιανουάριο. Το δεύτερο ψήφισμα είναι εάν η Tesla θα πρέπει να μεταφέρει την κατάσταση ίδρυσής της από το Ντέλαγουερ στο Τέξας. Αυτή η πρόταση υποβλήθηκε αφού ο Μασκ ρώτησε τους followers του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X νωρίτερα αυτό το έτος εάν η Tesla θα έπρεπε να πραγματοποιήσει μια τέτοια κίνηση, με εκείνους να απαντούν με ένα ηχηρό ναι.

Εναντίον της καταβολής του τεράστιου πακέτου αμοιβής στον Μασκ, τοποθετήθηκε χθες, αυτή τη φορά επίσημα, το μεγαλύτερο δημόσιο συνταξιοδοτικό ταμείο στις ΗΠΑ. Το Σύστημα Συνταξιοδότησης Δημόσιων Υπαλλήλων της Καλιφόρνια, γνωστό ως CalPERS, δήλωσε αργά την Τετάρτη ότι το πακέτο αποζημίωσης είναι «υπερβολικό» και «σε αντίθεση με τις μακροχρόνιες απόψεις της CalPERS για τις αμοιβές στελεχών».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu