Στον σχεδιασμό της εταιρείας εντάσσεται εφέτος η περιοχή της Πελοποννήσου, όπου δεν υπάρχουν, ακόμα, πολλά καταστήματα Μασούτης
Ιόνια νησιά και Αιγαίο ήταν το 2023 και θα συνεχίσουν να είναι και το 2024 στον σχεδιασμό επέκτασης του δικτύου των καταστημάτων σούπερ μάρκετ της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης ΑΕ. Στόχος η κάλυψη περισσότερων περιοχών ανά την Ελλάδα και η αξιοποίηση της τουριστικής ανόδου, πέρα από την τοπική κοινωνία, στις συγκεκριμένες περιοχές.
Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία εγκαινίασε – αφού ανακαίνισε εκ βάθρων τους προηγούμενους μήνες – ένα ακόμα κατάστημα Μασούτης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το οποίο πλέον διαθέτει περιβάλλον αγορών των σύγχρονων καταστημάτων. Εξάλλου, αναδεικνύοντας τη σημασία των Ιόνιων νησιών στην περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου, η Μασούτης προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα και στην επέκταση της και στην Λευκάδα.
Κατά όσα τόνισε σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο CEO Γιάννης Μασούτης ήδη έχουν αγοραστεί δύο οικόπεδα στην πόλη της Λευκάδας, για να να αναπτυχθεί το πρώτο κατάστημα, με εμβαδό 1300 τμ. Το εν λόγω κατάστημα θα ανοίξει, κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στο 2025.
Η Κέρκρα, όμως, θα παραμείνει στο στόχαστρο της Μασούτης, καθώς προγραμματίζει εντός του 2025 να εγκαινιάσει και το πρώτο cash & carry στο νησί. Θα βρίσκεται σε όμορη έκταση δίπλα στο parking του προφάτως ανακαινισμένου καταστήματος και το πλάνο προβλέπει την δημιουργία ενός καταστήματος περίπου 200 τμ μαζί με τους αποθηκευτικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report στο νησί της Κέρκυρας η Μασούτης διαθέτει 18 καταστήματα και απασχολεί στο σύνολο 320 άτομα προσωπικό.
Το ανακαινισμένο κατάστημα βρίσκεται στην οδό 1ο χλμ. Εθνικής Οδού Λευκίμμης Κέρκυρας. Στην παρούσα φάση, στελεχώνεται από 28 άτομα προσωπικό και έχει 6 ταμεία για την γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ διαθέτει και τμήματα οπωροπωλείου, κρεοπωλείου, κοπής αλλαντικών και τυροκομικών.
Είσοδος και στο real estate
Κατά πληροφορίες του Financial Report, μέσα στο 2024 η εταιρεία προγραμματίζει συνολικές επενδύσεις κοντά στα 22 εκατ. ευρώ για νέα καταστήματα και ανακαινίσεις, ενώ με γοργούς ρυθμούς προχωρά το Grand Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες, κοντά στην Εθνική οδό, ένα μεγάλο υπερμάρκετ 2000 τμ, το οποίο θα αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ.
Στην ίδια έκταση θα ανεγερθούν, μάλιστα, και δύο εννιαώροφες πολυκατοικίες.
Υπενθυμίζεται ότι το 2023, η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ μέσα από εξαγορές και δημιουργία νέων σημείων πώλησης ενίσχυσε κατά 23 καταστήματα το δίκτυό της: Μέσα στον Δεκέμβριο, εξάλλου, ήταν που έκανε εγκαίνια και το Grand Μασούτης στη Γλυφάδα, μια επένδυση, η οποία άγγιξε τα 2 εκατ. ευρώ και, κατά στελέχη της εταιρείας, έφερε για πρώτη φορά στην Αττική ένα κατάστημα στο μοντέλο μεγάλων σημείων πώλησης.
Επιπρόσθετα, μια ακόμα προσθήκη λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα ήταν και το νέο κατάστημα στα Ψηλά Αλώνια στην Πάτρα.
Σύμφωνα με πηγές από την Μασούτης, ειδικά η Πελοπόννησος είναι μια Περιφέρεια που έχει μπει στο στόχαστρο της εταιρείας και τα επόμενα δύο χρόνια θα γίνουν ενέργειες για την ενίσχυση του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή, καθώς σήμερα υπάρχουν καταστήματα μόνο στο νομό Αχαϊας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επισιτιστική βοήθεια με vouchers έως 1.000 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Στο πρόγραμμα και τα μικρά καταστήματα
- Wall Street: Υποτονικό άνοιγμα με βαρίδι την τεχνητή νοημοσύνη – Ξεχωρίζει η Tesla, πιέσεις στους ημιαγωγούς
- Ουκρανία: Σε υψηλό εξαετίας τα αποθέματα φυσικού αερίου της Naftogaz ενόψει χειμώνα
- Σκάνδαλο χειραγώγησης μετοχών στην Τουρκία: Κίνδυνος αποκλεισμού εταιρειών από τους παγκόσμιους δείκτες
- Λαϊκές αγορές: Τι αλλάζει στις θέσεις των πωλητών, τις μετακινήσεις και τις άδειες – Πότε χάνεται μια θέση
- Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω τεχνικής βλάβης στην Ιταλία
- Ιράν: Εξάγει υγραέριο και καύσιμα αεροσκαφών παρά τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








