Το κυβερνοέγκλημα αποτελεί κοινή πρόκληση για όλους τους οργανισμούς, έχοντας μετατραπεί σε μια παγκόσμια οικονομία αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ
Η Mastercard ανακοίνωσε το άνοιγμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας (European Cyber Resilience Centre) στα κεντρικά γραφεία της στο Βέλγιο.
Σύμφωνα με όσα τονίζονται από την εταιρεία, το νέο, υπερσύγχρονο κέντρο θα εντείνει την άμυνα κατά των κυβερνοαπειλών, θα επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης και θα λειτουργήσει ως ένα κέντρο καινοτομίας και ηγεσίας για την κυβερνοασφάλεια, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Καθώς τα επίπεδα ψηφιοποίησης και συνδεσιμότητας αυξάνονται συνεχώς, το κυβερνοέγκλημα αποτελεί κοινή πρόκληση για όλους τους οργανισμούς, έχοντας μετατραπεί σε μια παγκόσμια οικονομία αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία με ολοένα και πιο καινοτόμους και εξελιγμένους τρόπους, προσπαθώντας να βλάψουν καταναλωτές και επιχειρήσεις.
Κατά πηγές από την εταιρεία, με στόχο την αντιμετώπιση του συνεχώς εξελισσόμενου τοπίου απειλών που πλήττει την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας στοχεύει να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διευκολύνοντας τη συνεργασία με εθνικά κέντρα πληροφοριών, αστυνομικές υπηρεσίες και φορείς του κλάδου σε όλη την Ευρώπη.
Παράλληλα, το Κέντρο ενισχύει την ικανότητα της Mastercard να καταπολεμά κυβερνοαπειλές, να προστατεύει, να ανιχνεύει και να ανταποκρίνεται σε επιθέσεις, προάγοντας μια βαθύτερη σύνδεση με τους πελάτες, τους συνεργάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








