Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική, δυνάμεις της οποίας επιχειρούν στο σημείο από ξηράς και από αέρος
Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα στη Χίο, με το 112 να στέλνει μήνυμα για εκκένωση στους κατοίκους της περιοχής Μετόχι, καλώντας τους να μεταβούν προς την παραλία.
Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική, δυνάμεις της οποίας επιχειρούν στο σημείο από ξηράς και από αέρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 8 οχήματα, ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν ακόμη από αέρος 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Γιώργος Ζώας, δήλωσε, όπως μεταδίδει το www.politischios.gr, ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται νότια με ταχύτητα, απειλώντας κατοικίες και περιουσίες.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ζώα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται κοντά σε κατοικίες. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 να μεταβούν στην παραλία Μετόχι, όπου θα υπάρχει μέσο μεταφοράς για την ασφαλή εκκένωσή τους.
Η πυρκαγιά καίει κυρίως δασική και αγροτική έκταση, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συμβάλλουν στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς, καθιστώντας την αντιμετώπισή της ακόμη πιο δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο κ. Ζώας τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να παραμείνουν ασφαλείς.
Οι αρμόδιες αρχές καλούν τον κόσμο να μην πλησιάζει την περιοχή της πυρκαγιάς και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους. Η Πολιτική Προστασία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.
Εικόνα από την περιοχή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις