Επανακαθορίζεται νέα ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή καθαρού ναύλου μεταφοράς ιδιωτικής χρήσης επιβατικών οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων
Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, επανακαθορίζεται νέα ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή καθαρού ναύλου μεταφοράς ιδιωτικής χρήσης επιβατικών (Ι.Χ.Ε.) οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων, κατά κατηγορία και ηλικία πλοίου, πέραν των οποίων η τιμολόγηση θεωρείται υπερβολική και αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον, στις δρομολογιακές συνδέσεις «Ερείκουσα–Κέρκυρα», «Κέρκυρα–Μαθράκι», και «Κέρκυρα–Οθωνοί», για το χρονικό διάστημα από 01-11-2024 έως 30-04-2025.
Σύμφωνα και με σχετική γνωμοδότηση του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές είναι μειωμένες σε ποσοστό 25% των ισχυόντων τιμών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:
Στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Κέρκυρας με τα Διαπόντια Νησιά (Ερείκουσα, Μαθράκι, Οθωνοί), εφαρμόζεται το κρατικό ναυλολόγιο καθώς πρόκειται για γραμμές που δεν πληρούν τα κριτήρια απελευθέρωσης των ναύλων και επιπλέον εξυπηρετούνται και με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας (επιδοτούμενα δρομολόγια).
Συνεπώς, το Υπουργείο καθορίζει την ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση της οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, των Ι.Χ.Ε. οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρα και την τιμή ανά μέτρο στα φορτηγά. Η ετήσια αναπροσαρμογή των ανώτατων επιτρεπόμενων τιμών εξαρτάται από τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των μηνών Ιανουαρίου έως Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Hitachi θα επενδύσει ένα δισ. δολάρια στις ΗΠΑ για την παραγωγή ενεργειακών μετασχηματιστών
- Η γαλλική ακροδεξιά ανανεώνει τους υποψηφίους για πιθανές εκλογές
- Reuters: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι διερευνά την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου – Καμία όχληση, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
- Mediobanca: Απέρριψε τη νέα προσφορά 16,1 δισ. ευρώ της Monte Paschi
- Η KKR εξαγοράζει τη νοτιοκορεατική Samhwa με αποτίμηση μισού δισ. δολ
- Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 2.200 οι νεκροί από το σεισμό
- Φωτιά σε δασική έκταση στην Πυλαία Θεσσαλονίκης
- ΕΛΑΣ: Νέα εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στην Κρήτη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις