Μείωση 5,1% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Ιανουάριο εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών.
Ειδικότερα, η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 2.922,2 εκατ. ευρώ έναντι 3.143,4 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2015, παρουσιάζοντας µείωση 7% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε µείωση κατά 25,2 εκατ. ευρώ, ή 1%).
Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών ανήλθε στο ποσό των 1.716,6 εκατ. ευρώ έναντι 1.872,4 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο πέρυσι, παρουσιάζοντας µείωση 8,3% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε µείωση κατά 54,1 εκατ. ευρώ, ή 3,9%).
Το έλλειµµα του εµπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 1.205,6 εκατ. ευρώ έναντι 1.271,0 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2015, παρουσιάζοντας µείωση 5,1% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 28,9 εκατ. ευρώ, ή 2,7%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Ραφαέλε Φίτο αναλαμβάνει ειδικός αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο
- Η Ευρώπη έχει αποθέματα καυσίμων αεροσκαφών για λιγότερο από έναν μήνα
- Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019 αναμένεται να εκτιναχθεί η ανεργία στη Γαλλία
- ΡΑΑΕΥ: Στα 2,98 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος
- Όλιβερ Μπλούμε (CEO Volkswagen): Έχουν «κλειδώσει» 50.000 απολύσεις, ίσως χρειαστούν άλλες 50.000
- ABB: Ο Χρήστος Σκαρλατάκης διευθυντής τομέα Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού (Electrification) για Ελλάδα και Κύπρο
- Η Meta επενδύει 50 δισεκατομμύρια δολάρια στη Λουιζιάνα
- FT: Ρεκόρ εισαγωγών ρωσικού LNG στην ΕΕ παρά τις κυρώσεις – Στο επίκεντρο το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Novatek
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








