Ο πρόεδρος Άσαντ δηλώνει "θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες"
Νέα αναζωπύρωση στη Συρία καθώς οι αντίπαλοι του καθεστώτος Άσαντ φαίνεται να έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το σύνολο του Χαλεπίου και του αεροδρομίου, καθώς και γειτονικές μικρότερες πόλεις μετά από φονικές μάχες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 327 ανθρώπους.
Ο πρόεδρος Άσαντ δηλώνει “θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες”, ενώ αναμένει βοήθεια με στρατιωτικό υλικό από τη Ρωσία, αλλά πληροφορίες από τη Δαμασκό φέρουν να έχει υπάρξει ή να έχει επιχειρηθεί πραξικόπημα εναντίον του.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα, έκανε λόγο για ρωσικά αεροπορικά πλήγματα χθες νωρίς το πρωί στο Χαλέπι, τα πρώτα από το 2016, τη χρονιά που η Δαμασκός ανέκτησε τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης αυτής της βορειοδυτικής Συρίας με τη βοήθεια, μεταξύ άλλων, της Μόσχας.
Χθες μετά το μεσημέρι, «πιθανόν» ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός έπληξε «πολιτικά αυτοκίνητα» σε τομέα του Χαλεπιού που ελέγχεται από αντάρτες, σκοτώνοντας 16 άμαχους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το εύρος των μαχών είναι το μεγαλύτερο εδώ και χρόνια στη Συρία, όπου ξέσπασε καταστροφικός πόλεμος το 2011, στον οποίο ενεπλάκησαν διάφορες παρατάξεις με την υποστήριξη περιφερειακών και μεγάλων δυνάμεων, καθώς και ξένες χώρες απευθείας.
Χάρη κυρίως στη στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ άρχισε από το 2015 αντεπίθεση που του επέτρεψε να ανακαταλάβει προοδευτικά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και το 2016 όλη την πόλη του Χαλεπιού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατρακυλά η δημοτικότητα του Τραμπ στην αμερικανική ύπαιθρο λόγω ακρίβειας και πολέμου
- Εξιτήριο για τον Γιώργο Μυλωνάκη μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του
- Η Ουάσινγκτον μπλοκάρει τους Τόμαχοκ στη Γερμανία και αποσυνδέει την ασφάλειά της από την Ευρώπη
- Μαγνήτης βλεμμάτων στη Βάρκιζα το αξίας 325 εκατ. ευρώ Moonrise
- Πάνω από 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα την επόμενη εξαετία
- Φρένο Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ για να μη “τιναχτεί στον αέρα” η συμφωνία με το Ιράν
- Ιστορικός θρίαμβος για τον Λιούις Χάμιλτον στη Βαρκελώνη
- Πρεμιέρα για το πρόγραμμα “Ανακαίνιση Κατοικίας” ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








