Μεταξύ των οποίων απαγόρευση πρόσβασης σε ορεινούς όγκους και περιαστικά δάση
Έκτακτη ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια. Σε αυτή αποφασίστηκε:
- Πρώτον, απαγόρευση πρόσβασης σε ορεινούς όγκους και περιαστικά δάση με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη στις 8 το πρωί.
- Δεύτερον, αύξηση και παρουσία περιπόλων ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις παραπάνω περιοχές και σε περιοχές υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.
- Τρίτον, απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας από τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιάς.
- Τέταρτον, αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών εκκένωσης του 112, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος εγκλωβισμού και συνακόλουθα, απώλειας ζωής.
- Και πέμπτον, αν κριθεί απαραίτητο, θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν όλες οι εμπλεκόμενες, επιχειρησιακά, δυνάμεις
Β. Κικίλιας: Πολύ δύσκολες πυρκαγιές
«Οι τελευταίες 48 ώρες, όπως δυστυχώς και το επόμενο 48ωρο, αποδεικνύονται εξαιρετικά κρίσιμες λόγω των θυελλωδών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών που δημιουργούν εκτεταμένα πύρινα μέτωπα, καθώς οι εστίες δεν μπορούν να τεθούν εύκολα υπό έλεγχο», σχολιάζει ο αρμόδιος υπουργός.
«Από χθες τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές και μόνο στον Έβρο 14 διαφορετικές εστίες. Η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη και τη Δαδιά, καθώς και οι μεγάλες φωτιές που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε Εύβοια, Καβάλα, Βοιωτία, Κομοτηνή είναι πολύ δύσκολες. Ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη με τους συναδέλφους υπουργούς Επικρατείας, Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, τους επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, και του Λιμενικού, καθώς και του Διοικητή της ΕΥΠ.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διανομή 1,45 εκατ. ευρώ από πτώχευση MALCO HELLAS ΑΒΕΤΤΕ σε δημόσιο και servicers
- Μήνυμα βιομηχάνων από την Αμβέρσα: «Χωρίς βιομηχανία δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη»
- 95 Χρόνια Παπαστράτος: Από την καπνοβιομηχανία του 1930 στο εξαγωγικό hub καινοτομίας
- ΣΕΒ και ΣΒΣΕ συνυπογράφουν τη Διακήρυξη της Αμβέρσας για μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκή βιομηχανίας
- Μetlen: Νέα βουτιά στο Λονδίνο, βαρύ το τίμημα αξιοπιστίας από τη διάψευση προβλέψεων της διοίκησης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με πτώση, «ξέφυγε» μόνο ο FTSE 100 – Άλμα 8,4% από Siemens Energy
- Chevron, Eni, QatarEnergy και Repsol στο πετρέλαιο και φυσικό αέριο της Λιβύης
- Bally’s Intralot: Αγόρασε επιπλέον 900.000 ίδιες μετοχές συνολικής αξίας 877,980 ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








