Ελλάδα

Θάνατος Μαζωνάκη: Προσφεύγουν οι δύο γιατροί κατά της προφυλάκισής τους

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Η ανακοίνωση των δικηγόρων των δύο γιατρών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενη δόλο στην υπόθεση του δημοφιλούς τραγουδιστή

Προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησής τους αναμένεται να καταθέσουν οι δύο γιατροί, Ιωάννα Γάκα και Ηλίας Θεοδωρόπουλος, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.

Την πρόθεσή τους να προσβάλουν το ένταλμα προσωρινής κράτησης γνωστοποίησαν μέσω ανακοίνωσης οι συνήγοροί τους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας που τους εκπροσωπεί αναφέρεται:

«Η Δικηγορική Εταιρεία «Νίκος Αγαπηνός και Συνεργάτες», μετά την αναμενόμενη εξέλιξη σε σχέση με τη δικονομική μεταχείριση των εντολέων της, Ηλία Θεοδωρόπουλου και Ιωάννας Γάκα, ως απόρροια της παντελώς αναιτιολόγητης αναβάθμισης της κατηγορίας, δημοσιοποιεί ότι θα προσβάλει άμεσα το ένταλμα προσωρινής κράτησης στο αρμόδιο Συμβούλιο, καθώς θεωρεί ότι έχουν κακοποιηθεί βάναυσα τα δικονομικά δικαιώματα των εντολέων της».

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στη φυλακή τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/9), έπειτα από μια μαραθώνια απολογητική διαδικασία που διήρκεσε 17 ώρες ενώπιον του 32ου Τακτικού Ανακριτή.

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως.

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους οι δύο γιατροί

Απέναντι στη βαριά κατηγορία που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την οποία προέβλεψαν ότι πράξεις και, κυρίως, παραλείψεις τους θα μπορούσαν να έχουν μοιραίο αποτέλεσμα για τον καλλιτέχνη και αποδέχθηκαν το ενδεχόμενο αυτό, οι δύο σύζυγοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται κατά την απολογία τους.

Η κατηγορούμενη φέρεται να υποστήριξε ότι ευθύνη για την εξέλιξη του περιστατικού φέρει το ΕΚΑΒ, το οποίο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, έφθασε στο ιατρείο χωρίς φορείο και με καρέκλα.

Κατά τη θέση της, στη διάρκεια της μεταφοράς του Γιώργου Μαζωνάκη από τον πρώτο όροφο προς το ασθενοφόρο διακόπηκε η ΚΑΡΠΑ, με αποτέλεσμα ο καλλιτέχνης να χάσει κάθε δυνατότητα ανάταξης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση της ΔΕΕ, έχει καταγραφεί λεπτό προς λεπτό η λειτουργία του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης, καθώς και ο χρόνος κατά τον οποίο ενεργοποιήθηκε το πρώτο alert.

Το συγκεκριμένο χρονικό σημείο φέρεται να απέχει σημαντικά από την κλήση προς το ΕΚΑΒ, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε περίπου 50 λεπτά αργότερα. Το εύρημα αυτό φέρεται να αποτέλεσε κομβικό στοιχείο για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Οι δύο γιατροί ανέφεραν ακόμη στον δικαστικό λειτουργό ότι τα δύο μηχανήματα πλασμαφαίρεσης που κατασχέθηκαν ήταν απολύτως νόμιμα, συνοδεύονταν από τιμολόγια αγοράς και είχαν δηλωθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών το 2025 και το 2026, μαζί με σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία της δικογραφίας που κάνουν λόγο για συναγερμούς του μηχανήματος κατά τη διάρκεια της ιατρικής πράξης στον εκλιπόντα, η κατηγορουμένη φέρεται να υποστήριξε ότι επρόκειτο για απλές ρήξεις αγγείων κατά την αφαίρεση του φλεβοκαθετήρα.

Η ίδια φέρεται επίσης να ανέφερε ότι συνήθιζε να φωτογραφίζει ασθενείς της και ότι, στο πλαίσιο αυτό, φωτογράφισε και τον Γιώργο Μαζωνάκη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Όπως υποστήριξε, έστειλε τη συγκεκριμένη φωτογραφία σε τρίτο πρόσωπο, την ταυτότητα του οποίου γνωστοποίησε στον δικαστικό λειτουργό.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος γιατρός φέρεται να υποστήριξε ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν ήταν δικός του ασθενής και ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν στο ιατρείο όταν έφθασε εκεί ο καλλιτέχνης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, όταν ενημερώθηκε ότι υπήρχαν επιπλοκές στο διπλανό δωμάτιο, όπου βρισκόταν ο Γιώργος Μαζωνάκης, έσπευσε άμεσα να βοηθήσει, παρότι εκείνη την ώρα εξέταζε άλλον ασθενή.

Ο συγκεκριμένος ασθενής κατέθεσε τη Δευτέρα (14/9) ενώπιον του Ανακριτή ως μάρτυρας υπεράσπισης του γιατρού.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu