Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας από το φθηνότερο πετρέλαιο και το εξασθενισμένο ευρώ βλέπει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου ο κ. Μίχαλος δήλωσε σήμερα Τετάρτη πως ο συνδυασμός της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 50 δολάρια αλλά και η εξασθένηση του ευρώ έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων που διαθέτουν εξωστρεφή προσανατολισμό μέσα από την εξαγωγική τους δραστηριότητα.
«Δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία είναι σε μεγάλο της ποσοστό εισαγωγικού χαρακτήρα, ο συνδυασμός του πληθωρισμού και της μείωσης της τιμής του πετρελαίου, ενισχύει επιπρόσθετα την ανταγωνιστικότητα της μεταποίησης, συνδράμει στην μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών», ανέφερε και προσέθεσε πως από την πτώση του ευρώ ενισχύεται επίσης το τουριστικό προϊόν, καθιστώντας τη χώρα μας ελκυστικότερο τόπο προορισμού.
Ακόμη, σημείωσε πως περίπου το 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών έχει προορισμό εκτός ΕΕ οπότε η πτώση της τιμής του ευρώ διαδραματίζει σημαντικό θετικό ρόλο.«Η πρόβλεψη ότι η πτωτική πορεία του ευρώ θα ενταθεί στο άμεσο μέλλον με στόχο το 1,12 προς το δολάριο, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ανταγωνιστικές δυνατότητες της οικονομίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χριστουγεννιάτικο Gala της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών στο Ecali Club (φωτό)
- Ζελένσκι: Έκκληση για χρήμα στους ευρωπαίους
- ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στη Βόρεια Καρολίνα – Aναφορές για νεκρούς
- Στη φυλακή ο λογιστής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ έφεραν κέρδη
- Alpha Bank: Επικεφαλής investment banking ο Γιώργος Λινάτσας
- Κώτσηρας: Η ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο αφορά μη εξυπηρετούμενα και εξυπηρετούμενα
- QnR: Από 23 Δεκεμβρίου η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








