“Παρά το πλήγμα που έχει υποστεί, ο κλάδος των κατασκευών παραμένει κρίσιμης σημασίας για την οικονομία και την απασχόληση. Για κάθε θέση που δημιουργείται στον κλάδο, δημιουργούνται ή στηρίζονται συνολικά 3 θέσεις εργασίας σε όλη την οικονομία. Για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται στις κατασκευές, προστίθενται 1,8 ευρώ στο ΑΕΠ της ώρας, από τα οποία, 40 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία του κράτους”.
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε σημερινή εκδήλωση των κατασκευαστών (ΣΕΠΑΚ).
Όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος, “η αύξηση της ζήτησης από το εξωτερικό, είτε με τη μορφή κατασκευαστικών υπηρεσιών, είτε με τη μορφή κεφαλαίων που επενδύονται στη χώρα, είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την αναγέννηση του κλάδου. Ας προχωρήσουμε λοιπόν με γενναία βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αφήνοντας πίσω ιδεοληψίες και αγκυλώσεις”.
Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι οι θέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας είναι:
Άμεση αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, προς την κατεύθυνση της μείωσης των φόρων. Ειδικότερα, είναι πάγιο αίτημα η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και η μείωση μιας σειράς αντιπαραγωγικών φόρων. Είναι η καθιέρωση ενός συστήματος αντικειμενικών αξιών, που θα προσαρμόζεται στις πραγματικές τιμές. Είναι η κατάργηση της φορολόγησης αδιάθετων διαμερισμάτων και οικοδομών. Είναι η αναθεώρηση και η απλοποίηση μιας σειράς φόρων που επιβαρύνουν τα ακίνητα, κατά την παραγωγή, την πώληση, τη διατήρηση και τη μεταπώληση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έκρηξη στην Πλάκα: Φόβοι για περισσότερους αγνοούμενους στο κτίριο – airbnb που κατέρρευσε
- QnR Group: Aλμα 60,8% στον τζίρο, στα 13,9 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο
- BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC - Γνωστοποίηση Συναλλαγής (PDMR) – Χάρης Πουαγκαρέ
- ΤτΕ: Οι καταθέσεις αυξήθηκαν 2,9 δισ. ευρώ, αλλά τα δάνεια μόλις 478 εκατ. στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο
- ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 10.09.2026
- Εφυγε από τη ζωή ο Σούλης Μαρκόπουλος σε ηλικία 77 ετών
- Στα 1.820 μηνιαίως οι δαπάνες των νοικοκυριών – Τρόφιμα και στέγαση το ένα τρίτο του προϋπολογισμού
- ΕΚΤ: Φρέναρε ο δανεισμός των επιχειρήσεων στην ευρωζώνη τον Αύγουστο στο 4,2% από 4,4%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







