Ο δείκτης Nikkei καταγράφει απώλειες 3,20% στις 33.502 μονάδες
Συνεχίζονται τα σκαμπανεβάσματα στα χρηματιστήρια, αφού ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου παγώνει την όποια διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.
Ο δείκτης Nikkei καταγράφει απώλειες 3,20% στις 33.502 μονάδες ενώ νωρίτερα έχανε πάνω από 5%, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται οριακά υψηλότερα στις 536,5 μονάδες
Στην Κίνα ο Shanghai Composite πέφτει 0,11% στις 3.220 μονάδες, ο ASX στην Αυστραλία 1,42% στις 7.599 μονάδες, ο Kospi στη Σεούλ 1,15% στις 2.419 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ 0,63% στις 20.551 μονάδες.
Τα ασιατικά χρηματιστήρια πήραν την σκυτάλη από την Wall Street και συνεχίζουν σήμερα πτωτικά –αν και με σχετικά περιορισμένες συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες απώλειες- με το Τόκιο μάλιστα να καταγράφει απώλειες έως και 5%, ενώ ο χρυσός για πρώτη φορά ξεπέρασε και τα 3.200 δολάρια η ουγκιά.
Παράλληλα, συνεχίζεται το sell-off των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να αυξάνεται στο 4,475%, σημειώνοντας άνοδο μεγαλύτερη των 40 μονάδων μέσα σε μια εβδομάδα –τη μεγαλύτερη από το 2001 σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελπίδες Τραμπ για σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν παρά την κλιμάκωση στην Υεμένη
- Αλλαγές στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης λόγω έργων
- Lamda Development: Ακόμη χωρίς σαφή εικόνα για το deal με ION Group και Pignataro
- Συνεχίζεται η πτώση της ναυσιπλοϊας στα Στενά του Ορμούζ
- Ο Τραμπ φοβερίζει την ΕΕ με νέους δασμούς για το άνοιγμα στον Καναδά
- Ταξί: «Καπέλο» έως 25% στις διαδρομές από τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης
- Τι είπε ο Γουόρς στη συνέντευξη τύπου για οικονομία και που απέδωσε την αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα
- Στα δέκα χρόνια η παραγραφή για υποθέσεις φοροδιαφυγής με νέα συμπληρωματικά στοιχεία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








