Ο δείκτης Nikkei υποχωρεί 1,31% στις 37.928 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού με την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, τους φόβους για τον πληθωρισμό και τις αβεβαιότητες από τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από τους «ανταποδοτικούς» δασμούς του Τραμπ να επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.
Ο δείκτης Nikkei υποχωρεί 1,31% στις 37.928 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας πέφτει 0,6%
Στην Κίνα ο Shanghai Composite πέφτει 0,3% στις 3.353 μονάδες, ο Hang Seng στο Χοννκ Κονγκ 1,48% χαμηλότερα στις 23.224 μονάδες, ο Kopsi 0,97% στις 2.693 μονάδες, και ο Nifty 0,15% στις 24.795 μονάδες, ενώ ο ASX στην Αυστραλία κινείται 0,1% υψηλότερα στις 8.419 μονάδες.
Το Δικαστήριο Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ αποφάνθηκε το βράδυ της Τετάρτης ότι ο Τραμπ υπερέβη την εξουσία του όταν επέβαλε τους «ανταποδοτικούς» δασμούς. Το δικαστήριο διέταξε να ακυρωθούν οι αμφισβητούμενες δασμολογικές εντολές.
Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ κατέθεσε έφεση λίγο μετά την απόφαση και ένα εφετείο επανέφερε τους δασμούς το απόγευμα της Πέμπτης.
Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε πως οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας «έχουν κολλήσει λίγο» και πως θα χρειαστεί η επιρροή του Τραμπ και του Σι για να ξεκολλήσουν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Superbet: Σε κλοιό δημοτικών απαγορεύσεων στη Ρουμανία
- Η Hewlett-Packard Hellas απορρόφησε την Juniper Networks Hellas
- Cordia: Τζίρος €149 εκατ. με ζημιές 1,7 εκατ. για τον όμιλο που διαχειρίζεται το fund SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη
- Safe Bulkers, Inc. - Safe Bulkers, Inc. Sets Date for the Third Quarter 2026 Results, Conference Call, and Webcast
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
- ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για την προστασία των οφειλετών από πλειστηριασμούς χωρίς δικαστική απόφαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πτωτικό κλείσιμο με πιέσεις σε τεχνολογία και πρώτες ύλες
- Μήνυμα ΔΣΑ σε τράπεζες και funds μετά την απόσυρση του άρθρου 23: «Τέτοιες ρυθμίσεις δεν έχουν θέση στο Κράτος Δικαίου»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








