Τράπεζες

Μυλωνάς: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η υπερκάλυψη του 22% της Εθνικής»

"Συνεχίζουμε τη δουλειά και θα είμαστε ξανά σύντομα εδώ με τη διάθεση και των υπολοίπων μετοχών της Εθνικής τράπεζας που κατέχει το ΤΧΣ"

“H σημαντική υπερκάλυψη της διάθεση του 22% των μετοχών της Εθνικής από το ΤΧΣ δείχνει εμπιστοσύνη στη χώρα, στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Π. Μυλωνάς,  στην τελετή έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Η σοβαρή προεργασία και τα δυνατά μεγέθη της τράπεζας οδήγησαν στην επίτευξη του εγχειρήματος. Συνεχίζουμε τη δουλειά και θα είμαστε ξανά σύντομα εδώ”, είπε ο κ. Μυλωνάς αναφερόμενος στη διάθεση και των υπολοίπων μετοχών της Εθνικής τράπεζας που κατέχει το ΤΧΣ. Επίσης επεσήμανε ότι οι επενδυτές δεν αγόρασαν μετοχές της Εθνικής με σκοπό το κέρδος, αλλά επενδύουν στην πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στην τράπεζα.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γ. Κοντόπουλος επεσήμανε ότι αποτελεί σταθμό για την ελληνική κεφαλαιαγορά η επιτυχής διάθεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και σημείωσε ότι οι αιτήσεις των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών στη δημόσια προσφορά της Εθνικής, προσέγγισαν τις 7.500. Από αυτές οι 765 αποτελούν νέες μερίδες που άνοιξαν για την εγγραφή στο placement της Εθνικής και οι 315 αφορούν στην ενεργοποίηση αδρανών κωδικών.

close menu