Πρόκειται για τη 16η Διοίκηση Κύρια Βάση Αεριωθούμενων Αεροσκαφών, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ
Αεροπορική βάση στην περιοχή Νταλάμαν στα Μούγλα, στα νοτιοδυτικά της χώρας, κοντά στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου, εγκαθιστά η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου και όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ.
Πρόκειται για τη 16η Διοίκηση Κύρια Βάση Αεριωθούμενων Αεροσκαφών, η οποία φαίνεται ότι τίθεται σε λειτουργία έπειτα από απόφαση που δημοσιεύθηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ήδη διορίστηκε διοικητής της βάσης αξιωματικός με τον βαθμό του ταξίαρχου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον στόλο και τον τύπο αεροσκαφών που θα αναπτυχθούν στη βάση.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα η νέα βάση θα ενισχύσει την αεροπορική επιχειρησιακή ικανότητα της Τουρκίας στο Νότιο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μερική κατάργηση τεκμηρίων για επαγγελματίες, επίδομα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους
- Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Συμφωνία προόδου και ευημερίας, μέρισμα ανάπτυξης για όλους» (live)
- Δένδιας: Τριήμερο πένθος στις ΕΔ για την απώλεια ζωής των δυο πιλότων
- Καφούνης από ΔΕΘ: Μειώστε τώρα το κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Jaguar Land Rover: Προς 4.000 απολύσεις σε δύο χρόνια, καθώς οι πωλήσεις πέφτουν
- Νέος Κουβαράς: Νεκρός εντοπίστηκε μέσα σε ΙΧ μετά από πυρκαγιά
- Φωτιά στον Περσικό: Οι ΗΠΑ χτύπησαν τρία ιρανικά τάνκερ
- Κίνηση Πούτιν με φόντο τις ΗΠΑ: «Παγώνει» για 72 ώρες τις επιθέσεις στο Κίεβο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








