Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Αυλαία στο Συνέδριο με ομιλία του Κ. Μητσοτάκη (Live)

Θα ζητήσει ισχυρή Ισχυρή εντολή και στις ευρωεκλογές

Ισχυρή εντολή αναμένεται να ζητήσει εκ νέου ο πρωθυπουργός στη σημερινή ομιλία του, με την οποία θα κλείσει τις εργασίες του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Θα προηγηθεί η ομιλία της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη έπλεξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εγκώμιο» Μητσοτάκη από Βέμπερ: «Hγείσαι της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία»

«Πήρες μια χώρα σε τέλμα και τη μετέτρεψες στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη και eίσαι μια από τις πιο δυνατές φωνές», είπε μεταξύ πολλών άλλων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τον πρωθυπουργό

Σήμερα η ΝΔ είναι μακράν το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα και το ΕΛΚ το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ. Ο κ. Βέμπερ εξήρε το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πήρε μια χώρα σε τέλμα και τη μετέτρεψε στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης. Αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και είπε ανάμεσα σε άλλα ότι ο ίδιος ίδρυσε ένα κόμμα για να πολεμήσει υπέρ της Ευρώπης. «Ήταν εδώ σε αυτό τον χώρο που το 1979 υπέγραψε τη συνθήκη προσχώρησης στην ΕΕ» ανέφερε.

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα εορτάζετε τα 50 χρόνια σας. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία. Ήξερε ότι η Ευρώπη δεν ήταν απλώς ένας αρχαίος ελληνικός μύθος. Ήταν το μέλλον μιας δημοκρατικής και ευημερούσας Ελλάδας. Ενώ οι Έλληνες Σοσιαλιστές έκαναν εκστρατείες κατά της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, ο Καραμανλής ίδρυσε ένα νέο πολιτικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, για να πολεμήσει για την Ευρώπη. Στη Βουλή είπε, “η Ελλάς, πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά, ανήκει εις την Δύσιν”» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Αγαπητέ Κυριάκο, είσαι μια από τις πιο δυνατές φωνές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Χαίρεις σεβασμού από τη διεθνή κοινότητα. Αποκατέστησες την εμπιστοσύνη σε μια ισχυρή Ελλάδα, τόσο στην Ευρώπη και, κυρίως, στους Έλληνες πολίτες. Αυτή είναι η ηγεσία του ΕΛΚ στα καλύτερά της» υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο είπε: «Πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και στην Αίγυπτο, πριν από μερικές εβδομάδες, με τη φίλη μας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Πρόεδρο της Επιτροπής, δείξατε ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ασφαλή σύνορα και να διαχειριστεί τη μετανάστευση. Οι κρατικές αρχές είναι εκείνες που αποφασίζουν ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη, όχι οι λαθρέμποροι. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, χάρη στην ισχυρή ελληνική κυβέρνηση. Ηγείσαι της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ουκρανία. Απάντησες στον βομβαρδισμό του Πούτιν 200 μέτρα από το σημείο που συναντιόσασταν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, στέλνοντας περισσότερο αμυντικό υλικό στην Ουκρανία».

Ο κ. Βέμπερ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο 2024 το οποίο χαρακτήρισε έτος εκλογών. Στις 9 Ιουνίου είπε ψηφίζουν και οι Ευρωπαίοι ενώ μίλησε για μια κατάσταση λιγότερο ασφαλή και τόνισε ότι οι δυο πρώτες προτεραιότητες τα επόμενα πέντε χρόνια είναι η ασφάλεια και η οικονομική επιτυχία. Ειδικότερα για την ασφάλεια είπε ότι χρειαζόμαστε κοινό αμυντικό προϋπολογισμό γιατί «οι Πούτιν αυτού του κόσμου γνωρίζουν μόνο μια λέξη: ισχύς».

Η Ευρώπη δεν είναι τέλεια αλλά είναι το σπίτι μας και διασφαλίζει ότι μπορούμε να ζήσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, υπογράμμισε ενώ κλείνοντας τόνισε ότι το ΕΛΚ είναι το πραγματικό κόμμα του λαού στην Ευρώπη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu