Νέα

ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ – Μπέος: Ο Θεός να βάλει το χέρι του, βοηθήστε να εκκενωθεί όλη η Αγχίαλος

Δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στην περιοχή των εκρήξεων, στον Καραμπά της Νέας Αγχιάλου. 

Νέα μεγάλη έκρηξη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, σε συνέχεια εκρήξεων νωρίτερα σε αποθήκη πυρομαχικών.

Πλέον εκφράζονται φόβοι για νέο μεγάλο ωστικό κύμα. Η Αστυνομία έχει δώσει εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής.

Ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε, «Παναγιά βοήθα» και παρακάλεσε και τους δημοσιογράφους να βοηθήσουν στην εκκένωση της περιοχής. «Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί, ο Θεός να βάλει το χέρι του», είπε στο τέλος της δήλωσής του στην ΕΡΤ.


Όσα προηγήθηκαν
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου η οποία οδήγησε σε συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι και το Βόλο. Δόθηκε εντολή για εκκένωση στο Καστράκι προς Μικροθήβες.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Ευάγγελο Λιακοπούλο, δημιουργούνται φραγμοί από τις επίγειες δυνάμεις ώστε η φωτιά να μην φτάσει στους οικισμούς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοχή Καραμπά, όπου βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών, κοντά στην 111 πτέρυγα μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίαλο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Η αποθήκη έχει σφραγιστεί και έχει σημάνει συναγερμός ώστε να απομακρυνθεί το προσωπικο από το σημείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στην περιοχή επικρατεί πανικός, ακούγονται και νέες εκρήξεις, ενώ τις πρώτες είδαν οι εθελοντές που από θαλάσσης κατευθύνονται στην Κριθαριά για να παραλάβουν πολίτες.

Ο επικεφαλής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κάποιοι πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν και τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στην Αγχίαλο.

Αρκετοί κάτοικοι απομακρύνονται από την περιοχή με τα πλεούμενά τους.

Δεδομένου ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, γίνεται έκκληση να κλείσουν πρατήρια υγρών καυσίμων στο μέτωπο Σωρού – Αγχιάλου.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου, Φρόσω Παύλου, Ελένη Μανώλη, Ελπίδα Κουτσογιάννη, Δημήτρης Θωμάς, Γιάννης Σιδέρης, Μαρίνα Παπαδάκη

close menu