Νέα

Νέα εταιρεία holding με επικεφαλής τους Ρόμπυ Μπουρλά και Νίκο Βαρβαδούκα (Public)

O CEO των Public Ρόμπυ Μπουρλάς (αριστερά) και ο Vice President Brand, Customer & Omnichannel της εταιρείας Νίκος Βαρβαδούκας

Το Public Group ετοιμάζει ανοίγματα σε παρόμοιου ύφους νεοφυείς επιχειρήσεις

Να διευρύνουν περαιτέρω τις επενδύσεις σε νεοφυείς και μη επιχειρήσεις που θα ενισχύουν το retail οικοσύστημα του ομίλου επιχειρούν υψηλόβαθμα στελέχη των Public. 

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ίδρυση εταιρείας «συμμετοχών» με την επωνυμία «PCP Holding Company & Management Services», η οποία έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Olympia Group στο οποίο ανήκουν διάφορες επιχειρήσεις ανάμεσα στις οποίες και τα καταστήματα Public.

Κατά όσα έγιναν γνωστά, στους σκοπούς της νέας εταιρείας περιλαμβάνονται δραστηριότητες εταιρειών χαρτοφυλακίου (holding), υπηρεσίες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης, υπηρεσίες αξιοποίησης & διαχείρισης περιουσίας νομικών προσώπων, υπηρεσίες οργάνωσης του κυκλώματος διανομής προϊόντων, υπηρεσίες συμβούλου σε θέματα προώθησης πωλήσεων, υπηρεσίες συμβουλών διαχείρισης κεφαλαίων (κεφαλαιακής διάρθρωσης, επενδύσεων).

Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τη θέση του προέδρου ανέλαβε ο Ρόμπυ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τoυ Public Group και ο Νίκος Βαρβαδούκας το Νο2 του ομίλου Public, ο οποίος κατέχει τη θέση του Vice President Brand, Customer & Omnichannel Public Group τα τελευταία χρόνια.

Εκτός από τα δύο συγκεκριμένα στελέχη, ως μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της ενεοσύστατης εταιρείες συμμετέχουν  ο Κώστας Στρατής και ο Παναγιώτης Βρετός.

Κατά όσα έχουν περιέλθει σε γνώση του Financial Report πρόκειται για εταιρεία συνδετική με PCP Public Capital Partners, η οποία συνιστά τον επενδυτικό βραχίονα της Olympia.

H PCP Public Capital Partners συνιστά το πρώτο Corporate Venture Capital (CVC) που λειτουργεί στην Ελλάδα με έμφαση τις τεχνολογίες για το omnichannel retail, ενώ ανάμεσα σε άλλα προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας ως limited partner στο Endeavor Catalyst IV Fund.

Οι πληροφορίες θέλουν τη νέα εταιρεία, σε σύμπραξη με την Public Capital Partners να στοχεύει στη συνέχιση της δημιουργίας ενός τεχνολογικού οικοσυστήματος μέσω εξαγοράς ή επένδυσης σε εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται ειδικότερα στους τομείς Retail Tech & eCommerce, Fintech, Logistics, Digital Payments, EdTech, Entertainment & Analytics.

Στην τελευταία εκδήλωση των Public, ο CEΟ Ρόμπυ Μπουρλά είχε αναφερθεί σε μια έντονη διάθεση επένδυσης το επόμενο χρονικό διάστημα σε νεοφυείς εταιρείες που συνδέονται με το retail tech και εν γένει με δραστηριότητες που σχετίζονται με το οικοσύστημα στο οποίο κινείται το Public Group.

Τα προηγούμενα χρόνια έχουν, ήδη, γίνει επενδύσεις σε εταιρείες όπως η iRepair, η Svuum, εταιρεία last mile, η bookvoice, εταιρεία audio books, η Klarna, με την οποία τα Public συνεργάζονται την έναρξη του ερχομού της στην Ελλάδα κλπ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu