Η ποιότητα του αέρα στην πόλη παρέμενε σήμερα στην κατηγορία “σοβαρή” για τρίτη συναπτή ημέρα
Αφόρητη και απολύτως επικίνδυνη για την υγεία έχει γίνει η κατάσταση στην ινδική πρωτεύουσα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τη χρήση των οχημάτων για μια εβδομάδα, από τις 13 ως τις 20 Νοεμβρίου, καθώς η ποιότητα του αέρα παραμένει στην κατηγορία «σοβαρή», παρά τις προηγούμενες προσπάθειες περιορισμού του φαινομένου.
Το Νέο Δελχί συγκαταλέγεται συχνά στις πλέον μολυσμένες πόλεις πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, τον Νοέμβριο, όταν οι ήπιοι άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες εγκλωβίζουν τους ρύπους που εκπέμπονται από πολλές πηγές.
Η ποιότητα του αέρα στην πόλη παρέμενε σήμερα στην κατηγορία “σοβαρή” για τρίτη συναπτή ημέρα, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ελέγχου της ρύπανσης, αναγκάζοντας την τοπική κυβέρνηση να παρατείνει το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
«Υπάρχει πιθανότητα τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης να αυξηθούν μετά το Ντιβάλι», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της τοπικής κυβέρνησης Γκόπαλ Ράι, αναφερόμενος στο ινδουιστικό φεστιβάλ στις 12 Νοεμβρίου στη διάρκεια του οποίου χρησιμοποιούνται πυροτεχνήματα, τα οποία θα επιδεινώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική που στον πρόσφατο αγώνας κρίκετ για το Παγκόσμιο Κύπελο ανάμεσα στη Σρι Λάνκα και στο Μπανγκλαντές οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει καθαριστές αέρα στα αποδυτήρια των παικτών και έκαναν ψεκασμούς με νερό για να μειώσουν τους ρύπους στον αέρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι κομίζουν τα τέσσερα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Συστήματα Αποθήκευσης στις Επιχειρήσεις»
- Παράταση στα Προγράμματα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»
- Φωτιά τώρα σε εργοστάσιο στα Μέγαρα
- Δημοσιεύτηκε η λίστα με οφειλέτες που χρωστούν από 150.000 ευρώ και πάνω στο δημόσιο
- Το Ισραήλ παραδέχεται ότι σκότωσε Παλαιστίνιους αμάχους
- Κατηγορητήριο σε Πιερρακάκη ετοιμάζει ο Κασσελάκης
- Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν νομοθετική λύση για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις