''Λιγοστές εταιρείες είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας δύσκολα τεχνικά έργα, όπως είναι ο Great Sea Interconnector''
Eνδιαφέρουσες ειδήσεις είχε η τηλεδιάσκεψη της Nexans, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζοντας καλώδια μέσης και χαμηλής ενεργειακής τάσης, με σημαντικότερη την στήριξη στη σύμπραξη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου.
«Δεν βλέπουμε κίνδυνο. Υπάρχουν συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε συγκεκριμένα κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων 9μήνου ο νέος διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Ζουλιέν Ουμπέρ.
Μάλιστα, όπως τονίστηκε, λιγοστές εταιρείες είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας δύσκολα τεχνικά έργα, όπως είναι ο Great Sea Interconnector.
Εξάλλου, όπως ειπώθηκε από τη διοίκηση της Nexans, μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 240 χιλιόμετρα καλωδίου και ότι προχωρούν ταυτόχρονα οι συνοδευτικές εργασίες δοκιμών και έργων πολιτικού μηχανικού.
Με βάση, επίσης, τα όσα ανέφερε ο ο senior executive της Nexans, Βενσάν Ντεσάλ «ξεκινήσαμε το 2023, οπότε η ανάπτυξη είναι ομαλή. Μπορείτε να θεωρήσετε ότι θα έχουμε μια γραμμική δραστηριότητα κατά το πρώτο έτος, με μια επιτάχυνση τα τελευταία δύο χρόνια του έργου, το 2028 και το 2029, λόγω της εγκατάστασης, η οποία είναι συνήθως συμπαγής από άποψη δραστηριότητας σε σύγκριση με την παραγωγή, η οποία κατανέμεται βασικά σε πέντε έτη. Αυτό είναι βασικά το προφίλ που μπορείτε να αναμένετε από άποψη δραστηριότητας».
Συμπλήρωσε, επίσης ότι “αν δείτε όλα τα επερχόμενα έργα στη Μεσόγειο, απαιτούν αυτού του είδους τη δραστηριότητα. Σήμερα, και οι δύο εταιρείες είναι κλεισμένες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μπορείτε να φανταστείτε ότι νέα έργα έρχονται, τα οποία περιμένουν για διαθέσιμη παραγωγική δυναμικότητα. Ασχολούμαστε ήδη με ορισμένα έργα μετά τον GSI, τα οποία θα έρθουν το 2028 και 2029“.
Όπως, έγινε, δε, γνωστό από την τηλεδιάσκεψη, ένας ακόμη τομέας στον οποίο θα δώσει έμφαση η εταιρεία είναι τα καλώδια και οι υποδομές για έργα αιολικών και φωτοβολταϊκών.
Χαρακτηριστικά ο Ζ. Ουμπέρ δήλωσε ότι “ο κλάδος είναι ιδιαίτερα δυναμικός στην Ευρώπη. Η Ιταλία και η Ελλάδα είναι δύο από τις ενδιαφέρουσες αγορές“.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Παιδική Χαρά»: Εντοπίστηκαν 300.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο – Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων
- Pizza Fan: Τι αποφασίστηκε στην τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Δεσμεύσεις για μισθούς, θέσεις εργασίας και νέα συνάντηση
- Wall Street: Με άνοδο S&P 500 και Nasdaq στο άνοιγμα – Πιέσεις σε Apple και Palantir, ράλι στους ημιαγωγούς
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - Έντυπο Παροχής Πληροφοριών Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 5 σημείο ζ) τουΚανονισμού (ΕΕ) 2017/1129
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ σταματούν τη χρηματοδότηση 4 δισ. δολαρίων προς το Ισραήλ στο τέλος του 2026
- Στην Ολυμπία Οδό η ηγεσία της VINCI – Στο επίκεντρο οι επενδύσεις, η καινοτομία και η βιώσιμη ανάπτυξη
- Σαμαράς κατά Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά: Αποπροσανατολίζει τον κόσμο με «πίτσες» και «χωριάτικα»
- «Σφυροκόπημα» Αποστολάκη σε Πιερρακάκη: «Η αλαζονεία δεν οδηγεί σε θρίαμβο»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








