Επιχειρήσεις

Noval: H ανακοίνωση για την δημόσια προσφορά και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η εταιρεία προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου έως 49 εκατ. ευρώ και σε έκδοση ομολογιακού δανείου άμεσα μετατρέψιμου σε μετοχές (που ήδη κάλυψε η EBRD)

Η εταιρεία Noval με ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την δημόσια προσφορά των μετοχών και την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η εταιρεία πραγματοποιεί δημόσια προσφορά από την Τετάρτη 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 31 Μαΐου για την διάθεση στο επενδυτικό κοινό έως 17.388.025 νέων κοινών ονομαστικών με τιμή διάθεσης που θα κυμανθεί εντός του εύρους τιμών από 2,60 ευρώ έως 2,82 ευρώ ανά μετοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Noval Property: Με ποια βαριά «ασημικά» εισέρχεται στο Χρηματιστήριο – Τα μισθώματα και οι επενδύσεις των 340 εκατ.

Στο υπό ανάπτυξη έργο της Πειραιώς θα φιλοξενηθεί ξενοδοχείο υπό την επωνυμία διεθνούς αλυσίδας

Η εταιρεία δηλαδή θα πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου και από την πώληση των νέων μετοχών που θα διατεθούν αναμένει να αντλήσει 49,034 εκατ. ευρώ.

Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα και από την διάθεση κερδών της παρελθούσας χρήσης του 2023.

Παράλληλα με την έκδοση των νέων μετοχών και με την παραδοχή της πλήρους κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου, θα γίνει και μετατροπή σε μετοχές των ομολογιών που έχει αγοράσει η EBRD (η τελευταία κάλυψε ομολογιακό δάνειο  μετατρέψιμο σε μετοχές ύψους 10,050 εκατ. ευρώ στις 22 Μαΐου 2024 και αμέσως μετά την εισαγωγή οι ομολογίες θα μετατραπούν σε μετοχές.

Ετσι,  από αυτή την εταιρική κίνηση θα εκδοθούν επιπλέον  1.576.769 νέες κοινές μετοχές οι οποίες θα αναληφθούν στο σύνολό τους από την EBRD και δεν αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας προσφοράς.

Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας θα διαμορφωθεί 126.431.958 μετοχές (107.467.164 υφιστάμενες, 17.388.025 νέες μετοχές από την δημόσια προσφορά και αι 1.576.769 από την μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές) με την παραδοχή της πλήρους κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εδώ η ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα το οποίο μπορεί να αλλάξει εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες:

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu