Πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τη Γεωργική Σχολή Μεσαράς με στόχο την αγροτική εκπαίδευση, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, αφού απαλλάχτηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία για τις τυχόν ποινικές ευθύνες και την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ανακοίνωσε ότι «επέστρεψε» στα γνωστά αγροτικά «λημέρια», αξιοποιώντας προφανώς την τεχνογνωσία που αποκόμισε από τη θητεία του στο ΥΠΑΑΤ.
Όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή του ότι ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Αναπτυξιακού Φορέα, με έδρα τη Γεωργική Σχολή Μεσαράς στην Κρήτη, που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.
Ο νέος Φορέας δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Ηρακλείου, Φαιστού και Γόρτυνας, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Α.Ε..
Η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη
ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – ELGO Dimitra, η Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete, οι Δήμοι Ηρακλείου, Φαιστού και Γόρτυνας, το Επιμελητήριο Ηρακλείου – Heraklion Chamber και η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε.. Μαζί, μοιραζόμαστε κοινό στόχο: να δώσουμε νέα πνοή στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης.
Την ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη ανέδειξε στην Εξεταστική Επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, θυμίζοντας ότι η συμπολίτευση απήλλαξε πριν λίγους μήνες τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.«Έχουμε πάθει σοκ…» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας, τονίζοντας πως το καλοκαίρι του 2025 η ΝΔ απέρριψε τα αιτήματα συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής της αντιπολίτευσης κατά των κ.κ. Αυγενάκη και Βορίδη για τα κακουργήματα -με βάση τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή- της συνέργειας σε απιστία και ηθικής αυτουργίας σε απιστία.
«Αν αυτό είναι κράτος… Λυπάμαι πάρα πολύ για τη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς» είπε επικριτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την άποψη του μάρτυρα, Στέφανου Τζουμάκα, ο οποίος συμφώνησε με την κριτική του μέλους της Επιτροπής και έκανε λόγο για «μηχανισμό ευνοιοκρατίας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γκουτέρες: Διευρυμένη συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό – Χριστοδουλίδης: Δεν ξεκινάμε από το μηδέν
- Capital Clean Energy Carriers: Άνοδος εσόδων 8% στο β’ τρίμηνο – Μέρισμα 0,15 δολάρια ανά μετοχή
- Pollen Street Capital: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Hipoges – Υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 55 δισ. ευρώ
- Συναγερμός στις αμερικανικές βάσεις: Τα βίντεο των στρατιωτών «δίνουν στόχο» στο Ιράν
- Πληρώνονται τα επιδόματα Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ σε πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους
- Πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί στην εποχή της ΑΙ με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς
- Μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο σε Γαλλία και Ισπανία
- Rheinmetall: Άλμα 70% στα έσοδα και κέρδη πάνω από τις προβλέψεις στο β’ τρίμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








