Ο Γάλλος πρόεδρος θα αναζητήσει για πέμπτη φορά πρωθυπουργό μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού έφτασε σήμερα (9/9) στο Μέγαρο των Ηλυσίων για να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, την επομένη της πτώσης της κυβέρνησής του στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Μπαϊρού πέρασε από τις πύλες του προεδρικού μεγάρου λίγο πριν από τις 13:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας).
Χθες βράδυ ο Μακρόν δήλωσε «θα διορίσει νέο πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες», μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού η οποία δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Εθνοσυνέλευση.
Με θητεία μόλις εννέα μήνες η κυβέρνηση έπεσε αφού δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Εθνοσυνέλευση (194 υπέρ έναντι 364 κατά) με αποτέλεσμα η Γαλλία να βυθίζεται ξανά στη δίνη πολιτικής κρίσης και ο Γάλλος πρόεδρος να αναζητεί για πέμπτη φορά πρωθυπουργό μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Χωριάτικο»
- Βαγγέλης Λιόλιος: Παύει «προσωρινά κάθε ενασχόληση» με το μπάσκετ
- Τα 17 ταξίδια που πρέπει να προγραμματίσετε από τώρα: Η ελληνική περιοχή που ξεχώρισε
- Η δουλειά που πληρώνει έως 775.000 δολάρια τον χρόνο
- Forbes 30 Under 30: Η επιχειρηματίας που είδε την εταιρεία της να καταρρέει πριν κλείσει τα 30
- Πώς να κρατήσετε το σπίτι ζεστό χωρίς να πληρώνετε μια περιουσία – Το λάθος με τον θερμοστάτη
- Εκλογές στη Βραζιλία: Ο Λούλα αναζητά μία τελευταία ανατροπή
- Κλείνουν παραλίες στα ΗΑΕ μετά από διαρροή πετρελαίου από δεξαμενόπλοιο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









