Με ανακοίνωσή της το βράδυ του Σαββάτου η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΕΧΑΕ) ενημέρωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, επέλεξε ομόφωνα, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ, τον Γιάννο Κοντόπουλο.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Ο Γιάννος Κοντόπουλος είναι Partner, Chief Macro Strategist στο CQS Fund στο Λονδίνο, με προϋπηρεσία σε UBS και Merrill Lynch, ενώ έχει διατελέσει CEO στη Eurobank Asset Management. Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Columbia και Harvard των Ην. Πολιτειών.
_x000D_
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος είναι γνώριμος του οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.
_x000D_
Ο κ. Κοντόπουλος αντικαθιστά τον Σωκράτη Λαζαρίδη. Η εκλογή του κ. Κοντόπουλου ως νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σε προσεχή του συνεδρίαση.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Ο κ. Κοντόπουλος έχει μακρά και επιτυχημένη διεθνή εμπειρία στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. ‘Εχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της χρηματαγοράς στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Γουολ Στριτ στην Salomon Brothers. ‘Εχει διατελέσει Managing Director σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες επενδύσεων, όπως η UBS και η Merrill Lynch, όπου δημιούργησε και διηύθυνε μεγάλες ομάδες κορυφαίων αναλυτών, χτίζοντας ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών με μεγάλους και σημαντικούς επενδυτικούς οίκους ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Chief Investment Officer της Eurobank καθώς και ως διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Asset Management, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στη χώρα. ‘Εχει εργαστεί επίσης και σε καίριες θέσεις σε hedge funds του εξωτερικού με επενδύσεις δισ στην παγκόσμια αγορά.
_x000D_
Ο κ. Κοντόπουλος είναι κάτοχος τίτλων Ph.D., M.Phil., και M.A στα οικονομικά από το Columbia University και A.B., επίσης στα οικονομικά από το Harvard University. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Τηλεματική ICT από τη Θεσσαλονίκη στον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Τουρισμού
- “Πράσινο φως” από τη ΔΟΕ για την επιστροφή της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες
- Τέλος στις φοροαπαλλαγές για τα οχήματα εξοικονόμησης ενέργειας στην Κίνα από το 2027
- Από Φινλανδία μέχρι ΗΠΑ ποιες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες επενδύουν στην Ελλάδα
- Διπλό σχέδιο για τα ακίνητα με πάγωμα ΦΠΑ στα νεόδμητα και τέλος στον φόρο υπεραξίας
- Μικτές τάσεις για τον χρυσό εν μέσω γεωπολιτικής έντασης και πληθωριστικών πιέσεων
- Το δολάριο σε υψηλό εβδομάδας μετά την επανέναρξη των επιθέσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν
- Μάχη σταθερότητας στις ασιατικές αγορές με φόντο τους τριγμούς στον τομέα της ΑΙ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








