Το δήλωσε ο ίδιος στη γενική συνέλευση των μετόχων, ζητώντας από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να εγκρίνει τον αντιπρόεδρο Γκρέγκορι Άμπελ ως διάδοχό του
Ο θρυλικός επενδυτής Γουότρεν Μπάφετ σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Berkshire Hathaway μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.
Ο Μπάφετ δήλωσε ότι θα ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να εγκρίνει τον αντιπρόεδρο Γκρέγκορι Άμπελ ως διάδοχό του στην κορυφή της διοίκησης του ομίλου, υλοποιώντας το σχέδιο που ο Μπάφετ ανακοίνωσε για πρώτη φορά το 2021 .
Ο Άμπελ, ο οποίος επί του παρόντος διατελεί διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής Berkshire Hathaway Energy, επιβλέπει ήδη όλες τις μη ασφαλιστικές δραστηριότητες της μητρικής εταιρείας.
Στη συνάντηση του Σαββάτου, ο Μπάφετ είπε στους μετόχους ότι «θα εξακολουθούσε να βοηθά εκεί και ενδεχομένως να είναι χρήσιμος σε ορισμένες περιπτώσεις», αλλά επέμεινε ότι ο Άμπελ θα είχε τον «τελευταίο λόγο» σε όλες τις επιχειρηματικές αποφάσεις.
Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή σε μια από τις πιο επιτυχημένες αμερικανικές επιχειρήσεις των τελευταίων 60 ετών, με πιθανές επιπτώσεις όχι μόνο στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και στην πολιτική. Ο 94χρονος Μπάφετ είναι ένας από τους εξέχοντες δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος και έχει διατελέσει ανεπίσημος παράγοντας που επηρεάζει τα οικονομικά του, ιδίως το 2008, όταν υποστήριξε τον Μπαράκ Ομπάμα και το 2016, όταν υποστήριξε την Χίλαρι Κλίντον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για TikTok
- Δικαιοσύνη για Τέμπη: Πιο «τυφλή» δε γίνεται
- ΓΣΕΕ: Απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητάει απόσυρση 13ώρου και συλλογικές συμβάσεις
- Πόπη Σεμερτζίδου (σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ): «Θέλω να μας αφήσουν ήσυχους»
- Δήμας: Συνολική μεταρρύθμιση στον τομέα της αεροναυτιλίας
- IndiGo: Νέα αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ινδίας και Ελλάδα
- Aktor: Κεφάλαια σε ΑΠΕ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις μετά την ακύρωση της συμφωνίας με την Prodea
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η Επ. Ανταγωνισμού ενέκρινε την πώληση της Άκτωρ Παραχωρήσεις στην Aktor
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις