Ο κ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, νυν Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), δέχθηκε την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η θητεία του θα αρχίσει την 29η Ιουνίου 2015.
Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από Αναπληρωματικό Εκτελεστικό Διευθυντή υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.
Ο κ. Ψαλιδόπουλος είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ, της Παντείου και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, πανεπιστήμια στα οποία συνέχισε ως καθηγητής για πολλά χρόνια. Πριν αναλάβει Πρόεδρος του ΚΕΠΕ ο κ. Ψαλιδόπουλος κατείχε την Έδρα Κωνσταντίνος Καραμανλής της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ (2010-2014).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Η LG επαναπροσδιορίζει το μέλλον της έξυπνης διαβίωσης στη Φρανκφούρτη
- Τέλος εποχής στη Wall Street: Τραμπ και SEC ξηλώνουν τις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων
- Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 4% το α’ τετράμηνο 2026
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ημερομηνία και ώρα ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων Α’ τριμήνου 2026
- Nissan: Μείωση 900 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη
- JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Ενημέρωση Μετόχων για την πορεία των πωλήσεων κατά το 4μηνο του 2026
- Κρίση στα καύσιμα αεροπλάνων: Κόπηκε το 2% των διαθέσιμων θέσεων (ή 2.000.000 θέσεις) του Μαΐου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







