Για το πρόβλημα που προκύπτει κάθε χρόνο εξαιτίας του κλεισίματος των φαρμακευτικών κατά τον μήνα Αύγουστο, που έκανε λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος
Απάντηση στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), σχετικά με το «καμπανάκι» που έκρουσε για τις ελλείψεις φαρμάκων τον Αύγουστο δίνει με επιστολή του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Υπενθυμίζεται ότι, οι φαρμακοποιοί της χώρας δήλωσαν προ ημερών έντονα προβληματισμένοι «για το πρόβλημα που προκύπτει κάθε χρόνο εξαιτίας του κλεισίματος των φαρμακευτικών κατά τον μήνα Αύγουστο, καθόσον οι περισσότερες κλείνουν για περίπου 20 ημέρες, λόγω των θερινών αδειών».
Σε απάντηση της επιστολής τους προς τον ΣΦΕΕ, ο Σύνδεσμος επισημαίνει τα εξής:
- Το θέμα των ελλείψεων των φαρμάκων είναι παγκόσμιο, μακροχρόνιο, πολυπαραγοντικό και σύνθετο. Οι φαρμακευτικές εταιρείες στη χώρα μας, καθημερινά παρέχουν λεπτομερή ανάλυση όλων των πωλήσεών τους στον ΕΟΦ από το 2016 και η εποπτεύουσα αρχή έχει τη δυνατότητα να εξετάσει τα στοιχεία για τυχόν υποτροφοδότηση της αγοράς.
- Ως κρίκος της αλυσίδας διακίνησης του φαρμάκου οι φαρμακευτικές εταιρείες παρέχουν τα πιο λεπτομερή δεδομένα στις Αρχές και τις ενημερώνουν για όποια θέματα προκύπτουν.
- Οι γενικεύσεις περί «ΚΑΚ που διαθέτουν διαρκώς μειούμενες ποσότητες» δεν προάγουν την μεταξύ φαρμακευτικών και φαρμακοποιών συνεργασία.
- Όσον αφορά το θέμα των πιθανών ελλείψεων τον Αύγουστο, «δεν κατανοούμε γιατί η κατάσταση επιδεινώνεται σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, δεδομένου ότι: Η διανομή στα φαρμακεία και χονδρεμπόρους καθώς και στα νοσοκομεία γίνεται μέσω εταιρειών διανομής (3PL- Third Party Logistics) και όταν κλείνει μία φαρμακευτική εταιρεία ή ένας διανομέας για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι παραγγελίες που παραδίδονται στην αγορά είναι αντίστοιχες με τις πωλήσεις για 2 ή 3 εβδομάδες που ο διανομέας ή η φαρμακευτική εταιρεία πρόκειται να είναι κλειστοί ,εκτός εάν υπάρχει κάποιο έκτακτο περιστατικό».
- Επιπλέον, η πλειονότητα της αγοράς λειτουργεί με ένα τμήμα ασφαλείας που καλύπτει έκτακτες καταστάσεις, με έμφαση στα κρίσιμα φάρμακα και στις νοσοκομειακές ανάγκες.
- Εφόσον τηρούνται τα παραπάνω και παρ’ όλα αυτά διαπιστώνεται πως υπάρχει ζήτημα ελλείψεων, ίσως πρέπει να αναζητηθούν αλλού οι αιτίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Σαμαράς: «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Επιτρέψτε μου να τις ανακοινώσω όταν και όπως πρέπει»
- Lamda Development: Στο 4,20% η τελική απόδοση για τη δημόσια προσφορά των ομολογιών
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Ανακοίνωση τελικής απόδοσης και του επιτοκίου των ομολογιών
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ/ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ EΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









