Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Καθαρά κέρδη 247,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο – Τσαμάζ: Σταθερή αναπτυξιακή πορεία

Ο Όμιλος ανακοίνωσε προσαρμοσμένο EBITDA (AL) ενισχυμένο κατά 0,9%, με το περιθώριο στο 40,9%, αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κινητής κατά 2,4% στο τρίμηνο, χάρη τόσο στην καρτοκινητή όσο και στα συμβόλαια

Σταθερή αναπτυξιακή πορεία στην Ελλάδα, με αύξηση εσόδων κατά 2,4%, ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο ο ΟΤΕ.

Ο Όμιλος ανακοίνωσε προσαρμοσμένο EBITDA (AL) ενισχυμένο κατά 0,9%, με το περιθώριο στο 40,9%, αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κινητής κατά 2,4% στο τρίμηνο, χάρη τόσο στην καρτοκινητή όσο και στα συμβόλαια. Παράλληλα, εμφάνισε βελτιωμένες τάσεις στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής, Θετικές λειτουργικές επιδόσεις, αύξηση των συνδρομητών υπηρεσιών οπτικής ίνας (FTTx) κατά 7%, με τη διείσδυση στο 65% της βάσης. Οι συνδρομητές FTTH αυξήθηκαν κατά 28 χιλιάδες, ενώ το δίκτυο FTTH είναι διαθέσιμο σε 1,1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με το ποσοστό διείσδυσης να ανέρχεται στο 19%. Σημειώθηκε αύξηση στα συνολικά έσοδα του Ομίλου.

Μήνυμα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, Μιχάλη Τσαμάζ:

«Το δεύτερο τρίμηνο συνεχίσαμε την αναπτυξιακή μας πορεία, σημειώνοντας θετικές επιδόσεις στην ελληνική αγορά, η οποία, όπως αναμέναμε, χαρακτηρίζεται από εντεινόμενο ανταγωνισμό. Η ισχυρή αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής αντιστάθμισε τη μείωση που σημειώθηκε στη σταθερή λόγω πρωτοβουλιών συγκράτησης της πελατειακής βάσης. Η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών συνεχίζεται.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αύξηση των πελατών FTTH, με το ποσοστό διείσδυσης να έχει διπλασιαστεί σε σχέση με έναν χρόνο πριν, και μάλιστα με αυξημένη διαθεσιμότητα του δικτύου. Σε ένα πιο σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, αναμένουμε ότι οι τάσεις που καταγράφηκαν κατά τα πρώτα τρίμηνα του έτους θα συνεχισθούν και στο δεύτερο εξάμηνο. Συνεχίζουμε την αυστηρή διαχείριση του κόστους για να διατηρήσουμε την κερδοφορία μας και να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας».

close menu