Οι μαθητές από τον Βόλο συμμετέχουν εκπροσωπώντας την Ελλάδα
Η Ομάδα Ρομποτικής «Boom Bots» του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών «Αριστοτέλειο» ξεχώρισε στον διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League με μία μοναδική, σε παγκόσμιο ερευνητικό επίπεδο, ιδέα, η οποία της έδωσε το εισιτήριο πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Κέιπ Τάουν.
Οι μαθητές από τον Βόλο συμμετέχουν εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 ο εκπαιδευτικός και διευθυντής του εκπαιδευτικού οργανισμού ΚΕΠΕ «Αριστοτέλειο», Νίκος Μακρής πρόκειται για κάτι μοναδικό και μία εμπειρία ζωής τόσο για τα παιδιά όσο και για όσους βρίσκονται μαζί τους στη Νότια Αφρική.
Το πρότζεκτ, με το οποίο συμμετέχουν στον διαγωνισμό οι μαθητές είναι ένα σύστημα σόναρ, που μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα πλοία και να δώσει λύση στο πρόβλημα της χαρτογράφησης των ωκεανών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άνοδος στη Wall Street μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου
- Μέτρα κατά της «αθέμιτης κερδοφορίας»: Τι λένε οι υπουργοί και τι ισχύει με βάση τις αποφάσεις
- Servicers σε ρόλο εισπράκτορα: Πίεση σε χαμηλόμισθους δανειολήπτες χωρίς δυνατότητα πληρωμής
- Παράταση και για το 2026 απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές
- Μητσοτάκης: Σε 15 μέρες οι ανακοινώσεις για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες
- Καστελόριζο: Βυθίστηκε σκάφος της Frontex – Ανάμεσα στους τραυματίες η πρέσβειρα της Εσθονίας
- ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3556/2007
- Attica Group: Ανανέωση στόλου με αγορά τριών νέων πλοίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








