Ελλάδα

Παπαστεργίου: Internet στο Μετρό από τα τέλη Ιουλίου, έρχονται και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις σήραγγες

Το έργο έρχεται στο πλαίσιο του προγράμματος «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο»

Από τα τέλη Ιουλίου θα αρχίζουν να παραδίδονται σταδιακά οι σταθμοί και οι αποβάθρες του μετρό που θα διαθέτουν WiFi. Θα ακολουθήσει,  σύμφωνα με τον κρατικό σχεδιασμό, η ολοκλήρωση του έργου για κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις σήραγγες του μετρό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΚτΠ για το «Smart Readiness», ο κ. Παπαστεργίου, ανέφερε ότι στα τέλη του Ιουλίου θα παρουσιαστεί ο πρώτος σταθμός με Internet, ενώ σειρά θα πάρουν ακόμα δυο σταθμοί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αρχικό πλάνο κάνει λόγο για έναρξη από τους σταθμούς μετρό των νοτίων προαστίων.

Το δωρεάν WiFi στους σταθμούς του μετρό έρχεται στο πλαίσιο του έργου «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο».

Θα ακολουθήσει η εγκατάσταση κεραιών κινητής σε διάφορα σημεία του δικτύου και τις σήραγγες που σήμερα είναι «τυφλά», έργο που είχε εξαγγείλει και ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει κατά καιρούς αναφερθεί στα δύο εκκρεμή έργα, εξηγώντας ότι το πρώτο, και μείζον θέμα, ήταν ότι το μετρό και οι χώροι του μετρό ανήκουν στη ΣΤΑΣΥ, η οποία είχε συμφωνήσει και είχε υπογράψει σύμβαση με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για να στήσουν και στους σταθμούς, αλλά και στους συρμούς Internet.

To δεύτερο, και εξόχως δύσκολο τεχνικά θέμα, συνδέεται με το γεγονός ότι οι εταιρείες μπορούν να δουλεύουν μόνο δύο ώρες ημερησίως, τα ξημερώματα, γιατί σε όλο το υπόλοιπο διάστημα και για λόγους ασφάλειας δεν επιτρέπεται. «Αυτό που δουλεύουμε πλέον μαζί με τη ΣΤΑΣΥ είναι να βάλουμε και WiFi στους σταθμούς από το WiFi4GR, όπως ακριβώς δώσαμε πρόσβαση σε 332 δήμους σε περίπου 5.000 σημεία με 2.500 access points, θα κάνουμε το ίδιο και με τη ΣΤΑΣΥ, από την ώρα που βέβαια θα υπάρξει το ενδιαφέρον για να δώσουμε και δωρεάν ίντερνετ εκεί» σημείωνε για το θέμα στις αρχές του έτους ο κ. Παπαστεργίου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu