Στις 45.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου 2», με 1.000 αιτήσεις να κατατίθενται κάθε ώρα, είπε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών
Τουλάχιστον 45.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής για το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ», όπως επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα», ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση , υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες για το «Σπίτι μου ΙΙ», 1.000 περίπου αιτήσεις κατατίθενται ανά ώρα. «Ήταν ένα πρόγραμμα το οποίο διεκδίκησε ο Πρωθυπουργός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το κέρδισε. Είναι χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και αφορά 20.000 νοικοκυριά», πρόσθεσε.
Όπως επισήμανε «για πρώτη φορά έχουμε έγκριση επιλεξιμότητας μέσω του gov.gr. Έχουμε απλοποιήσει τις διαδικασίες, δεν υπάρχει ο περιορισμός της τρίμηνης έγκρισης», τονίζοντας ότι η«η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγκρίσεις.
«Έχουμε διευρυμένα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Το δάνειο μπορεί να φτάσει τις 190.000 ευρώ», διευκρίνισε.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι από τα τέλη Ιανουαρίου θα τρέξει ένα επιπλέον πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας με άτοκη δανειοδότηση 25.000 ευρώ.
«Δεν υπάρχει ηλικιακό ή εισοδηματικό όριο, είναι για τους πάντες. Για να κάνουμε μία δράση αναβάθμισης του σπιτιού μας», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Στις αγορές με 7ετές ομόλογο 500 εκατ. ευρώ
- Νέες επιχειρηματικές γέφυρες Ελλάδας και Τσεχίας στην Πράγα
- Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Yamas ice tea: Επεκτείνεται στις ΗΠΑ σε συνεργασία με την US Foods
- Ο Τραμπ απειλεί τη Γαλλία με δασμούς 100% σε κρασιά και σαμπάνιες
- Ν. Τσάκος: Στροφή σε τουρισμό και σε ακίνητα που σχετίζονται με δημόσιο, νοσοκομεία, σχολεία
- Προϋπολογισμός: Στα 27,67 δισ. ευρώ τα έσοδα από φόρους το πεντάμηνο
- Πρώτο βήμα για την αναβάθμιση τεσσάρων μεγάλων σιδηροδρομικών σταθμών της χώρας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








