Παρατείνεται έως τις 15 Μαΐου η ρύθμιση που απαγορεύει την πώληση «κόκκινων» δανείων με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας. Η προηγούμενη ρύθμιση έληγε στις 15 Απριλίου.
Η ρύθμιση αφορά την προστασία στεγαστικών με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καταναλωτικών δανείων και δανείων με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου μέσω της αναστολής πώλησης και μεταβίβασής τους μέχρι τις 15 Μαΐου.
Στόχος της νέας παράτασης, να δοθεί χρόνος ώστε να καθοριστεί ορθά το εφαρμοστικό πλαίσιο της μεταβίβασης κόκκινων δανείων αυτών των κατηγοριών.
Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2016 (από 3 Μαΐου) η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων των βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών αναφορικά με την ελάφρυνση και τον διακανονισμό οφειλών τους προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ακόμη παρατείνεται έως την 1η Ιουνίου 2016 (από 15 Απριλίου) η έναρξη ισχύος του δεύτερου μέρους του νόμου σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων, προμηθειών και υπηρεσιών.
Η τροπολογία εντάχθηκε σε κύρωση σύμβασης της Ελλάδας με την Μολδαβία, η οποία θα ψηφιστεί την Τετάρτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι στις ΗΠΑ: Πώς το 10% αύξησε την περιουσία του κατά $800.000
- Γιατί η Ισπανία αποσύρει το ελαιόλαδο: Τι συμβαίνει με τις τιμές
- Αυξήσεις-σοκ 50% στην ασφάλιση φαρμάκων το 2027 στις ΗΠΑ
- Νέα έρευνα για Black Friday 2026: Πόσα χρήματα θα ξοδέψουν οι Έλληνες
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Μαθήματα ενέργειας από Αντώνη Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμα και στήριξη της ελληνικής περιφέρειας
- Νέα πολιτική σελίδα στο Ισραήλ με Άιζενκοτ;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








