Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) επένδυσε 30 εκατ. ευρώ στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας που εξέδωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κορυφαίος όμιλος υποδομών και ενέργειας στην Ελλάδα. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της βιομηχανίας και των ακινήτων.
_x000D_
Το επταετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα παράσχει ουσιαστική στήριξη στο εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα και τα αναπτυξιακά σχέδια του Ομίλου και θα συμβάλει στη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην υιοθέτηση περιβαλλοντικών αρχών και της συμπεριληψιμότητας στην καθημερινή ζωή. Το ομόλογο αυτό είναι το πρώτο με ρήτρα αειφορίας που εκδίδεται στην ελληνική αγορά, υποδηλώνοντας την ισχυρή δέσμευση του Ομίλου να συμβάλει στην προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής.
_x000D_
Ο Ντμίτρι Πάνκιν, Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην έκδοση του πρώτου ομολόγου με ρήτρα αειφορίας. Η ενίσχυση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς και η προώθηση της πράσινης οικονομίας, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να ευθυγραμμίσουμε τη χρηματοδότηση της Τράπεζας με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και δεσμεύσεις διακυβέρνησης (ESG) των χωρών μελών μας».
_x000D_
Ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά την Παρευξείνια Τράπεζα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η συμμετοχή της σε αυτή την έκδοση- ορόσημο που πραγματοποιεί ο Όμιλος υποστηρίζει σημαντικά την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με το ισχυρό κοινωνικό της αποτύπωμα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ενισχύουν την απασχόληση, και έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την ποιότητα της καθημερινής ζωής, την πράσινη ανάπτυξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη».
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








