Επιχειρήσεις

Πέντε σύντομες συμβουλές για την επίτευξη επαγγελματικών στόχων

Η Laura D' Amico αντιπρόεδρος Global Learning and Leadership Development του ομίλου ManpowerGroup.

Από την Laura D’Amico και την ManpowerGroup

Ο τρόπος σκέψης είναι αυτός που υποστηρίζει στην επίτευξη στόχων. Είτε κάποιος έχει φιλοδοξίες να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, είτε την επαγγελματική του καριέρα, η ανάπτυξη ενός τρόπου σκέψης μπορεί να ανοίξει πόρτες σε έναν κόσμο ευκαιριών.

Αυτή αναφέρει και η Laura D’Amico, στέλεχος του ομίλου ManpowerGroup, η οποία θέτει ως πρώτη προϋπόθεση την δημιουργία και ενίσχυση μιας νοοτροπίας ανάπτυξης και συνεχούς μάθησης.

Οπως αναφέρει «Να ζητάτε ανατροφοδότηση και να έχετε ανοιχτή επικοινωνία, επιτρέποντας στον εαυτό σας να εντοπίζει πεδία για βελτίωση και να χτίζει στρατηγικές για ανάπτυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόζεστε στην αλλαγή, να αποδέχεστε την καινοτομία και να αναπτύσσετε συνεχώς τις δεξιότητές σας, εξασφαλίζοντας ότι παραμένετε ευέλικτοι και ανθεκτικοί σε ένα γρήγορα εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο».

Η Laura Laura D’Amico είναι κάτοχος πτυχίου διοίκησης επιχειρήσεων από το γνωστό ιταλικό πανεπιστήμιο Luigi Bocconi. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1994 στον τομέα των προσλήψεων και συνέχισε να εργάζεται στην Manpower Italia ως Head of Recruitment, έχοντας άλλους ρόλους όπως, Key Account Manager, Head of Strategy, Studies and Programs. Από το 2005 έως το 2017, ήταν διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Manpower Group συντονίζοντας όλες τις δραστηριότητες HR εντός του Ομίλου. Το 2017, έγινε Επικεφαλής του Learnability and Development Europe Manpower Group ενώ σήμερα είναι αντιπρόεδρος Global Learning and Leadership Development του ομίλου ManpowerGroup.

Στο πλαίσιο αυτό ακολουθούν πέντε χρήσιμες συμβουλές για την επαγγελματική καριέρα:

1. Αναζητήστε γνώση

Η περιέργεια είναι το καύσιμο που κινεί τα επιχειρηματικά μυαλά, επομένως είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να αναπτύξετε μια επιθυμία για μάθηση και να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και απόψεις. Παρακολουθήστε online μαθήματα, παραστάσεις, διαβάστε βιβλία και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες δικτύωσης. Με το συνεχές μάθημα και την έρευνα, θα καταφέρετε σίγουρα να διευρύνετε τις απόψεις σας, να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητά σας και να αναζητάτε καλύτερες λύσεις για όλα τα θέματά σας.

2. Καθορίστε σαφείς στόχους

Η θέσπιση στόχων είναι σημαντική για να παραμείνετε σε κίνηση και επικεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Ξεκινήστε καθορίζοντας μακροπρόθεσμους στόχους ρωτώντας τον εαυτό σας “Πού θέλω να είμαι σε 5, 10, ακόμα και 20 χρόνια;” Στη συνέχεια, χωρίστε αυτούς τους μακροπρόθεσμους στόχους σε μικρότερους και εφικτούς, θέτοντας προθεσμίες για πότε θέλετε να τους επιτύχετε. Και μην ξεχνάτε έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες: Γιορτάστε κάθε μικρό βήμα!

3. Αποδεχτείτε την αποτυχία

Δεν πρέπει να σας φοβίζει η αποτυχία, διότι είναι αναπόφευκτο κομμάτι της επιχειρηματικής πορείας. Κάθε επιχειρηματίας την έχει βιώσει κάποια στιγμή: Σημασία έχει πώς τη διαχειρίζεστε. Όπως είπε κάποτε ο Thomas Edison, American Inventor και Businessman, «Δεν έχω αποτύχει. Απλώς βρήκα 10.000 τρόπους που δεν λειτουργούν». Χρησιμοποιήστε τα λάθη σας ως ευκαιρίες μάθησης για να γίνετε ολοένα και καλύτεροι. Σκεφτείτε τι πήγε λάθος, μάθετε από αυτό και εφαρμόστε το για να βελτιώσετε και να αντιμετωπίσετε καταστάσεις διαφορετικά στο μέλλον.

4. Επιλέξτε τους σωστούς ανθρώπους

Ο τρόπος σκέψης σας επηρεάζεται βαθιά από τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Η ανάπτυξη ενός επιτυχημένου επιχειρηματικού mindset γίνεται ευκολότερη όταν μοιράζεστε όλες τις εμπειρίες και τις ιστορίες σας με ανθρώπους που έχουν τον ίδιο τρόπο που βλέπουν τον κόσμο. Μπορείτε να περιβάλλεστε με αισιόδοξους, όμοιους με εσάς, που σας ενθαρρύνουν να πράττετε καλύτερα, πηγαίνοντας σε εκδηλώσεις δικτύωσης και συμμετέχοντας σε προγράμματα mentoring.

5. Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας

Το μυαλό ενός επιχειρηματία οφείλει να δέχεται τις δυσάρεστες καταστάσεις. Βάλτε τον εαυτό σας σε άγνωστες καταστάσεις για να επεκτείνετε τις δεξιότητές σας και το δίκτυό σας. Στείλτε εκείνο το email, παρουσιαστείτε σε κάποιον κάτι καινούριο, κλπ. – να είστε πρόθυμοι να κάνετε τα πράγματα που σας φοβίζουν περισσότερο για να αναπτύξετε την επαγγελματική σας πορεία πιο γρήγορα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu