Σημαντικά περιορίστηκαν στο τέλος τα κέρδη στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης έδειχνε ισχυρό να διαπεράσει ανοδικά τις 725 μονάδες, τελικά έκλεισε κάτω από το κρίσιμο για τη μεσοπρόθεσμη τάση του επίπεδο.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 723,18 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,36%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 29,1 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 37,3 εκατ. μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,74%, εξαιτίας της υπεραπόδοσης του κλάδου Υγείας.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του Σαράντη (+3,68%) και της Εθνικής (+2,53%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-3,27%) και του Φουρλή (-2,20%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες Υγείας (+30,06%) και Τεχνολογίας (+3,74%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Πρώτων Υλών (-1,20%) και Τηλεπικοινωνιών (-0,95%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνική (12,5 εκατ. μετοχές) και της MIG (8,2 εκατ. μετοχές).
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (3 εκατ. ευρώ) και της Alpha Bank (2,9 εκατ. ευρώ).
Ανοδικά κινήθηκαν 72 μετοχές, πτωτικά 41 και 128 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Υγεία +30,06%, Ιασώ +21,40% και ΒΙΣ +9,93%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Λεβεντέρης (Π) -19,90%, Παΐρης -11,88% και ΕΛΓΕΚΑ -8,82%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Νίκης Κεραμέως: Εισοδήματα 88.873 ευρώ, καταθέσεις 1,23 εκατ. ευρώ και ακίνητα
- Πόθεν έσχες Κωστή Χατζηδάκη: Δηλωθέντα 337.423 ευρώ, χαρτοφυλάκιο 1,13 εκατ. ευρώ και 27 ακίνητα
- ElvalHalcor: Στις 26 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος 0,1045 ευρώ ανά μετοχή για το 2025
- Γιώργος Μυλωνάκης: Μεταφέρεται σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία
- Διαγωνισμοί της ΕΤΑΔ για 91 παραλίες στη Ρόδο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα, με απώλειες για τις αμυντικές μετοχές
- Αμίν Νάσερ (CEO Saudi Aramco): Τα καύσιμα πλησιάζουν σε «κρίσιμα χαμηλά επίπεδα»
- Yalco: Στις 2 Ιουνίου η ΓΣ για μέρισμα και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








