Σε ηλικία 88 ετών
Την απώλεια του Άλκη Χήτου 88 ετών ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ με ανάρτηση στο LinkedIn, αποχαιρετώντας τον ως έναν από τους ιδρυτές της και υπογραμμίζοντας ότι η παρακαταθήκη του «εκφράζεται στην κουλτούρα, στις αξίες και στη διαρκή δέσμευση της εταιρείας για ποιότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό στον άνθρωπο».
«Με βαθύ σεβασμό και συγκίνηση ανακοινώνουμε την απώλεια του Άλκη Χήτου, εκ των ιδρυτών της εταιρείας… Το έργο και η συμβολή του θα συνεχίσουν να αποτελούν σημείο αναφοράς για την εταιρεία και οδηγό για τις επόμενες γενιές.»
Ο Άλκης Χήτος γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1937, στο Ασπροχώρι Ιωαννίνων.
Ανήκε στη δεύτερη γενιά της οικογένειας που «έχτισε» τη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, μια εταιρεία με αφετηρία την εμφιάλωση αναψυκτικών στα Ιωάννινα από τα μέσα της δεκαετίας του ’50. Η επίσημη ιστορία της εταιρείας αναφέρει ότι το 1980 ο Άλκης Χήτος και ο αδελφός του, Κωνσταντίνος, ανέλαβαν τη διοίκηση, διευρύνοντας τη δραστηριότητα με νέα σειρά αναψυκτικών υπό το brand “Hi-J”.
Κομβικό σημείο για την εταιρεία ήταν το 1988. όταν παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά το «Ζαγόρι» Φυσικό Μεταλλικό Νερό, σε μια εποχή που η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα βρισκόταν ακόμη σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.
Η εξόδιος ακολουθία προγραμματίστηκε για τις 2 Ιανουαρίου 2026, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Περιβλέπτο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φυσικό αέριο: Έσπασε το φράγμα των 100 ευρώ στο TTF
- Προς συμφωνία Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Καναδά για κρίσιμες πρώτες ύλες
- Eurovision 2027: 36 χώρες είπαν το «ναι», σε εκκρεμότητα η συμμετοχή Ισπανίας και Σλοβενίας
- Ισραήλ: Εκλογικό αδιέξοδο με Νετανιάχου και Άιζενκοτ. Χωρίς αυτοδυναμία τα δύο στρατόπεδα
- Ισπανία: Τουλάχιστον 68 οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας. Δεκάδες τραυματίες
- Προβάδισμα Νετανιάχου με 54 έδρες, αλλά χωρίς αυτοδυναμία στις εκλογές του Ισραήλ. Ρυθμιστές οι αραβικοί σχηματισμοί
- Τραγωδία στην Ισπανία: Δεκάδες νεκροί από τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας
- Φυσικό αέριο: Νέο άλμα στις ευρωπαϊκές τιμές, πάνω από τα 99 ευρώ η μεγαβατώρα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








