Το Brent ανέβηκε 80 σεντς, ή 1,2%, στα 66,30 δολάρια το βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο άνω του 1% τη Δευτέρα, ανακτώντας μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η προοπτική επιβολής περαιτέρω κυρώσεων στο ρωσικό αργό πετρέλαιο μετά την νυχτερινή επίθεση στην Ουκρανία αντιστάθμισε την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.
Το Brent ανέβηκε 80 σεντς, ή 1,2%, στα 66,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI ανέβηκε 75 σεντς, ή 1,2%, στα 62,62 δολάρια το βαρέλι.
Και οι δύο δείκτες σημείωσαν πτώση άνω του 2% την Παρασκευή, καθώς η αδύναμη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ αμαύρωσε τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας.
Την περασμένη εβδομάδα, έχασαν πάνω από 3%.
Ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος περιλαμβάνει τον Οργανισμό Χωρών Εξαγωγέων Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) καθώς και τη Ρωσία και άλλους συμμάχους, συμφώνησε την Κυριακή να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου από τον Οκτώβριο, καθώς η ηγέτιδα χώρα του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, πιέζει για την ανάκτηση μεριδίου αγοράς, επιβραδύνοντας παράλληλα τον ρυθμό αύξησης σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.
Ο ΟΠΕΚ+ αυξάνει την παραγωγή από τον Απρίλιο, μετά από χρόνια περικοπών για τη στήριξη της αγοράς πετρελαίου, αλλά η τελευταία απόφαση ήρθε ως έκπληξη εν μέσω μιας πιθανής επικείμενης υπερπροσφοράς πετρελαίου κατά τους χειμερινούς μήνες.
Οκτώ μέλη του ΟΠΕΚ+ θα αυξήσουν την παραγωγή από τον Οκτώβριο κατά 137.000 βαρέλια την ημέρα, πολύ κάτω από τις μηνιαίες αυξήσεις των περίπου 555.000 βαρελιών την ημέρα για τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο και των 411.000 βαρελιών την ημέρα για τον Ιούλιο και τον Ιούνιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δίκη OpenAI: Ο Μασκ ήθελε τον έλεγχό της για να χρηματοδοτήσει αποικία στον Άρη
- Η Apple θωρακίζει τα μηνύματα μεταξύ iPhone και Android με κρυπτογράφηση RCS στο iOS 26.5
- ΕΛΑΙΣ Unilever: Η Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο της παραγωγής
- Βουτσινάς (ΚΕΕΕ): “Λιγότερες ώρες εργασίας χωρίς παραγωγικότητα αυξάνουν το κόστος για τις ΜμΕ”
- H Γενοκτονία των Ποντίων και το έργο του Φ. Κτενίδη στο επίκεντρο εκδήλωσης με ομιλητή τον καθηγητή Κ. Φωτιάδη
- Η Κατερίνα Αρβανίτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Elikonos Capital
- Η Ελλάδα ανάμεσα στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς για ”δεύτερη κατοικία” το 2026
- Δάνεια 3,5 δισ. ευρώ από την Κίνα το α’ τρίμηνο για την υποστήριξη των επιχειρήσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








