Αγορές

Πετρέλαιο: Η αναβολή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ έριξε 4% την τιμή

Οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχώρησαν κατά 3 δολάρια το βαρέλι, με το Brent στα 79,2 δολ./βαρέλι και το αμερικανικό WTI στα 74,6 δολ./βαρέλι

Οι κρίσιμες συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ και των συμμάχων που ήταν προγραμματισμένες το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου αναβλήθηκαν, για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. Το αποτέλεσμα ήταν οι τιμές του μαύρου χρυσού να υποχωρήσουν πάνω από 3 δολάρια το βαρέλι, με το Brent στα 79,2 δολ./βαρέλι και το αμερικανικό WTI στα 74,6 δολ./βαρέλι.

Η Γραμματεία του ΟΠΕΚ, που έκανε την ανακοίνωση, δεν αποκάλυψε τον λόγο της αναβολής αλλά ούτε διευκρίνισε αν η ομάδα θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη ή δια ζώσης συνάντηση την Πέμπτη.

Η νέα ημερομηνία της συνόδου του ΟΠΕΚ+ συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Διάσκεψης για το Κλίμα, Conference of the Parties climate summit (COP28), στο Ντουμπάι και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό γεγονός τόσο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που υποδέχονται το γεγονός — τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ — όσο και για τους άλλους παραγωγούς ενέργειας στον αραβικό κόσμο που αντιμετωπίζουν την πράσινη μετάβαση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu