Σήμερα, σε νέα συνάντηση, θα συνεχισθούν οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών για το φορολογικό. Η χθεσινή συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να επέλθει συμφωνία ενώ μεγάλο αγκάθι εξακολουθεί να είναι το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος και οι πιέσεις των θεσμών για μείωσή του την οποία δεν αποδέχεται η κυβέρνηση.
Το αφορολόγητο ποσό είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει δήλωσε μετά το τέλος της συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δίνοντας με τη δήλωση αυτή το στίγμα της διαπραγμάτευσης.
Αναφερόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν το κλείσαμε» αλλά άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο ως και την Παρασκευή.
Αρμόδιες πηγές αποδίδοντας το κλίμα της χθεσινής συνάντησης ανέφεραν ότι έγιναν «τζαρτζαρίσματα» ενώ απέδιδαν στην πλευρά των δανειστών απαιτήσεις για δραστική μείωση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες
- Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι στις ΗΠΑ: Πώς το 10% αύξησε την περιουσία του κατά $800.000
- Γιατί η Ισπανία αποσύρει το ελαιόλαδο: Τι συμβαίνει με τις τιμές
- Αυξήσεις-σοκ 50% στην ασφάλιση φαρμάκων το 2027 στις ΗΠΑ
- Έρευνα για Black Friday 2026: Πόσα χρήματα θα ξοδέψουν οι Έλληνες
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Μαθήματα ενέργειας από Αντώνη Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμα και στήριξη της ελληνικής περιφέρειας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








