Πολιτική

Πηγές του υπ. Άμυνας για δημοσίευμα Νewsweek: Κανένα ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία

«Ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Άμυνας - Τι ανέφερε το δημοσίευμα - ΣΥΡΙΖΑ: Το δόγμα του "δεδομένου συμμάχου"

Με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με τα ελληνικά F-16 πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει. «Όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία», σχολίαζαν περαιτέρω οι ίδιες πηγές.

Το Νewsweek, σε άρθρο του με τίτλο «Η Ουκρανία βλέπει απροσδόκητη ενίσχυση με F-16 από ευρωπαίο σύμμαχο», αναφέρει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το Κίεβο περιμένει απογοητευμένο να φτάσει το πρώτο από τα δυτικής κατασκευής αεροσκάφη τις επόμενες εβδομάδες».

Το ξένο δίκτυο στο ρεπορτάζ του επικαλείται ελληνικά δημοσιεύματα και συγκεκριμένα εκτίμηση ότι «είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η Αθήνα θα μεταφέρει τα αεροσκάφη στο Κίεβο», προσθέτοντας ότι η Ουκρανία «θα μπορούσε επίσης να λάβει 24 γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5». Στο ίδιο κείμενο παρατίθενται και οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια τις προηγούμενες μέρες στις οποίες αναφέρθηκε στους πολλούς τύπους μαχητικών που διαθέτει η Ελλάδα, την ανάγκη για ομοιοτυπία και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα F-16 Block 30 και τα Mirage 2000-5 θα μπορούσαν να πουληθούν.

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη της αδιαφανούς και ανεύθυνης εξωτερικής πολιτικής

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε την κυβέρνηση να «επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα το εν λόγω δημοσίευμα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά».

Στην ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου έκανε λόγο «για μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη της αδιαφανούς και ανεύθυνης εξωτερικής πολιτικής, που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του “δεδομένου συμμάχου”, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu