Στην Ελλάδα αντίθετα υπάρχει βαθύ σκοτάδι στην έρευνα για τις παράνομες και τις λεγόμενες «νόμιμες» παρακολουθήσεις
Από την Κύπρο έρχονται νέα για τα άτομα που σχετιζονται με τις παράνομες παρακολουθήσεις, που συνέβησαν και στην Ελλάδα. H ιστοσελίδα Philenews.com του εκδοτικού συγκροτήματος «O Φιλελεύθερος», σε δημοσίευμά της την Παρασκευή 7 Ιουνίου αναφέρει, πως το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου Αστυνομίας άρχισε ποινική διερεύνηση για την εγγεγραμμένη στην Κύπρο εταιρεία, η οποία φέρεται να διασυνδέεται με τις αμερικανικές κυρώσεις που επεβλήθησαν λόγω των παράνομων παρακολουθήσεων με το Predator.
Αναφέρει ότι πρόκειται για την εταιρεία Santinomo Ltd, η οποία ήταν μέχρι πρότινος συμφερόντων του επιχειρηματία, Φέλιξ Μπίτζιου και διασυνδέεται με τον όμιλο Intellexa και ειδικότερα το λογισμικό υποκλοπών Predator.
Εταιρείες του εν λόγω εταιρικού ομίλου στις 5 Μαρτίου έχουν περιληφθεί σε λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα αντίθετα για τις παράνομες και τις λεγόμενες νόμιμες παρακολουθήσεις υπάρχει βαθύ σκοτάδι. Μέχρι η ΑΔΑΕ που προσπάθησε να αναδείξει μερικές πτυχές της υπόθεσης άλλαξε σύνθεση διοικητικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να βάζει εμπόδια στη διερεύνιση του σκανδάλου.
Οι παρεμβάσεις «πιάνουν τόπο» στις δήθεν ανεξάρτητες Αρχές: Η ΑΔΑΕ δεν καλεί την ΕΥΠ για εξηγήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέμπτο μπαμ από Παναθηναϊκό: Στα πράσινα και ο Σιλβέν Φρανσίσκο
- Τραγωδία στα πύρινα μέτωπα: Τρεις νεκροί πυροσβέστες σε Κρήτη και Πελοπόννησο
- Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές με φόντο τη Μέση Ανατολή – Εξαίρεση το Λονδίνο
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Φωτιά στο Ρέθυμνο με δύο πυροσβέστες νεκρούς – Εκκενώσεις χωριών, απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης – Κι άλλος στο Γύθειο
- Εκρήξεις στο λιμάνι της Νταμιέτα στην Αίγυπτο – Πληροφορίες για επίθεση με drone
- Στο Υπουργικό η στρατηγική για τα ύδατα, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τα σχέδια για την πυρηνική ενέργεια
- Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα 2026-2030 το ThessINTEC με χρηματοδότηση 30,3 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








