Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν το Σάββατο 24/2/204 από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022 και δεκάδες πολίτες έδωσαν το παρόν στην ειρηνική πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 η Ρωσία εισβάλλει με στρατεύματα στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας την πολεμική της εισβολή η οποία «ξεκίνησε πριν 10 χρόνια – μια δεκαετία αντίστασης της Ουκρανίας απέναντι στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας», όπως αναφέρει η Ουκρανική Κοινότητα Ελλάδας – «Help Ukraine». Έκτοτε, οι συνέπειες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου επηρεάζουν καθημερινά την ευρωπαϊκή οικογένεια σε οικονομικό επίπεδο, με τη Δύση να στηρίζει οικονομικά και πολεμικά την χώρα της Ουκρανίας.
Το παρόν έδωσαν στην πλατεία Συντάγματος δεκάδες Ουκρανοί και Έλληνες πολίτες προκειμένου να φωνάξουν ειρηνικά κατά της ρωσικής εισβολής. Το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο, με πολλούς Ουκρανούς να δακρύζουν κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης.
Στην εκδήλωση προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή της, ανάφερε πως «ο ηρωικός αγώνας του ουκρανικού λαού αποτελεί πηγή έμπνευσης» και τόνισε πως η Ελλάδα «στέκεται πάντα δίπλα στον ουκρανικό λαό». Τέλος, σύντομο μήνυμα στήριξης έδωσαν, επίσης, ο Ουκρανός και ο Βέλγος Πρέσβης στην Ελλάδα.
Ολόκληρη η δήλωση της κας Σακελλαροπούλου:
«Συμπληρώνονται φέτος δύο χρόνια αντίστασης της Ουκρανίας κατά της απρόκλητης ρωσικής εισβολής. Ο ηρωικός αγώνας του ουκρανικού λαού για ελευθερία, εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού για όλους μας. Στεκόμαστε πάντα δίπλα του.
Slava Ukraini!».






Φωτογραφίες: Μάριος Αϋφαντής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκλογές στο Ισραήλ: Σφοδρές αλληλοκατηγορίες Νετανιάχου και Αμπάς για νοθεία – Παρέμβαση της αντιπολίτευσης
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Pizza Fan: Παραδέχθηκε ότι γνώριζε για το παράνομο «κέρασμα» ο ιδιοκτήτης – Αρνείται την εγκληματική οργάνωση
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Περισσότεροι επιβάτες, λιγότερα κέρδη – Στα 173,5 εκατ. ευρώ η κερδοφορία στο 9μηνο
- Τροχαία στην ΕΕ: 19.350 νεκροί το 2025 – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα παρά τη μείωση 22%
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση για την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση της 100% θυγατρικής «ΓΕΡΑΝΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» από την «ORILINA PROPERTIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ»
- Υπόθεση «Χωριάτικο»: Στο στόχαστρο λογαριασμοί 6 εκατ. ευρώ σε Ιρλανδία και Δανία
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








