Ο συνιδρυτής αποχώρησε μετά από μισό αιώνα στην εταιρεία, γιατί η Uniliver έβαλε τέλος στους ακτιβισμούς της εταιρείας παγωτού Ben & Jerry’s μέσα από τους οποίους μεγάλωσε κι έγινε γνωστή
Ο συνιδρυτής της γνωστής και στην Ελλάδα εταιρείας παγωτού, Ben & Jerry’s, Τζέρι Γκρίνφιλντ (Jerry Greenfield) , αποχώρησε από την εταιρεία μετά από σχεδόν μισό αιώνα, εντείνοντας τη διαμάχη με τον όμιλο της μητρικής Unilever (ελέγχει την Ben & Jerry’s, μέσω της The Magnum Ice Cream Company).
Σε επιστολή που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον συνιδρυτή της, Μπεν Κόεν (Ben Cohen), ο Γκρίνφιλντ ανέφερε ότι η εταιρεία έχασε την ανεξαρτησία της αφότου η Unilever σταμάτησε τον κοινωνικό της ακτιβισμό.

Η αποχώρησή του σηματοδοτεί το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς που ξεκίνησε το 2021, όταν η Ben & Jerry’s δήλωσε ότι θα σταματούσε να πουλάει το παγωτό της σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Στην επιστολή του, ο κ. Γκρίνφιλντ ανέφερε ότι η αποχώρηση από την εταιρεία ήταν «μία από τις πιο δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις» που είχε πάρει ποτέ, αλλά δεν μπορούσε πλέον να εργάζεται «με καθαρή συνείδηση» για μια επιχείρηση που είχε «σιωπήσει» η Unilever.
Αυτό συνέβη παρά μια συμφωνία που προστάτευε την κοινωνική αποστολή της μάρκας όταν συγχωνεύτηκε με τον γίγαντα καταναλωτικών αγαθών πριν από 25 χρόνια, είπε.
Τα Ben & Jerry’s είναι γνωστά εδώ και καιρό για τη δημόσια στάση τους σε κοινωνικά ζητήματα, από την ίδρυσή τους το 1978, υποστηρίζοντας συχνά εκστρατείες για θέματα όπως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και η κλιματική αλλαγή.
Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Ben & Jerry’s δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, David Stever, απολύθηκε από την Unilever .
Αυτό συνέβει γιατί η Ben & Jerry’s, προσέφυγε σε αμερικανικό δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι η Unilever παραβίασε τη συμφωνία όταν εξαγόρασε την Ben & Jerry’s, προσπαθώντας να φιμώσει την «κοινωνική της αποστολή».
Μεταξύ των περιστατικών και το ότι η Ben & Jerry’s κατηγόρησε την Unilever διότι απαίτησε να σταματήσει να επικρίνει δημόσια τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Τον Μάιο, ο Μπεν Κόεν συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Γερουσία των ΗΠΑ για τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ και τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη Γάζα. Ο κ. Κόεν κατηγορήθηκε για πλημμέλημα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Επικαιροποίηση ποσοστού συμμετοχής του κου Γκάτζαρου Γεώργιου
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Επικαιροποίηση ποσοστού συμμετοχής του κου Μενέλαου Τασόπουλου
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Παπουτσάνης: Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Συναλλαγών
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Παπουτσάνης: Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Συναλλαγών
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- ΗΠΑ: Υποχώρησε η παραγωγή των εργοστασίων τον Αύγουστο – Βαρίδι το αυξημένο κόστος
- Κέκροψ: Στις 111.000 ευρώ περιορίστηκαν οι ζημιές στο α’ εξάμηνο – Μηδενικός δανεισμός
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









