Ικανοποιητική είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις της Ελλάδος με τους δανειστές της εκτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΕΚΤ, οι επικεφαλής των θεσμών θα μεταβούν σήμερα στην Ουάσιγκτον και θα επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.
Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος σε όλα τα θέματα. Και οι τέσσερις θεσμοί εργάζονται εντατικά μαζί με τις ελληνικές αρχές πάνω σε ένα φιλόδοξο πακέτο μέτρων με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και για ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με τον κ.Μπενουά Κερέ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμφωνεί πλήρως με το ΔΝΤ στην ανάγκη για μια ισχυρή δέσμη μέτρων. “Ο σκοπός των συζητήσεων είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου και ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ.”
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι ΗΠΑ παίρνουν κεφάλι στα ψηφιακά νομίσματα και αφήνουν πίσω Ευρώπη και Κίνα
- Αναβάθμιση της LG Electronics από την S&P Global στο “BBB+”
- Η Βάσια Γκιάτη νέα Coffee Marketing Lead της Coca-Cola HBC για Ελλάδα και Κύπρο
- Συνεργασία ΔΕΗ – Dimand για ανάπτυξη πρότυπου βιοκλιματικού κτιρίου στη Λεωφόρο Μεσογείων
- PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Στις 64.400 οι ρυθμίσεις χρεών μέσω του εξωδικαστικού – Στα 19,7 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες οφειλές
- Μπαίνουν σε τροχιά οι νέες ρυθμίσεις για οφειλές σε ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και τράπεζες
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - ΑΓΟΡΕΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







