Στην αρχή 18 κι άλλα 6 μαχητικά 4,5 γενιάς έχουν προστεθεί πλέον στην δύναμη της πολεμικής αεροπορίας
Το 24ο Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε σήμερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας. Η τροχοδρόμηση του 24ου Rafale στην πίστα της Τανάγρας σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της διπλής παραγγελίας που είχε κάνει πριν λίγα χρόνια η χώρα μας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Στην αρχή 18 κι άλλα 6 μαχητικά 4,5 γενιάς έχουν προστεθεί πλέον στην δύναμη της πολεμικής αεροπορίας, όπου ο συνδυασμός του ολοκληρωμένου συστήματος αυτοπροστασίας του αεροσκάφους και των πυραύλων Μέτεορ φέρνουν νέα δεδομένα στον αεροπορικό αγώνα, πέραν του οπτικού ορίζοντα.
Με τους πυραύλους Μέτεορ τα Rafale δημιουργούν την λεγόμενη «απαγόρευση περιοχής» καθώς η εμβέλεια τους άνω των 100 χλμ απαγορεύει οποιαδήποτε εχθρική κίνηση πριν καν το αντίπαλο αεροσκάφος εισέλθει στο FIR Αθηνών.
Η 332 Μοίρα έχει κριθεί επιχειρησιακή πάνω από έναν χρόνο και τα ελληνικά Rafale Rafale ήδη μετέχουν είτε σε Συμμαχικές, είτε σε Εθνικές ασκήσεις και παράλληλα έχουν ενταχθεί στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό των αεροσκαφών αυξημένης επιφυλακής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- 2η στον κόσμο, 1η στην Ευρώπη η Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2025 (WRO)
- Ενδιάμεση Έκθεση Τράπεζα της Ελλάδος: Στο +2,1% το ΑΕΠ το 2026 με ώθηση από επενδύσεις
- Ιαπωνία: Ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό του κόσμου
- ΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε νυχτερινό club της Αθήνας
- ΔΥΠΑ: 2.000 νέες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ σε Δήμους
- Ολυμπιακός: Ανανέωσε ως το 2027 ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
- Interview: Μπροστά η ΝΔ – Προβάδισμα Καρυστιανού έναντι Τσίπρα σε νέο κόμμα
- Ιράν: Το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων δεν είναι διαπραγματεύσιμο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








