Νέα

Πρόστιμα για πλασματικές εκπτώσεις σε Κωτσόβολο, Γερμανό, Hondos Center, Sephora, Gallerie de Beaute

Οταν γίνονται σοβαροί έλεγχοι, επιβάλλονται και πρόστιμα - Δυστυχώς αποδεικνύεται πως η πλειονότητα των μεγαλύτερων παικτών του ελληνικού εμπορίου «κοροϊδεύει» τους καταναλωτές

Μετά τα πρόστιμα για πλασματικές εκπτώσεις σε Πλαίσιο, Public και Praktiker, το υπουργείο Ανάπτυξης συνέχισε τους ελέγχους και επέβαλλε πρόστιμα και σε άλλους μεγάλους παίκτες του εμπορίου. Φαίνεται τελικά, πως οι περισσότεροι μεγάλοι παίκτες του εμπορίου κοροϊδεύουν τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, οι υπηρεσίες επέβαλλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών καθώς και καταστήματα με είδη καλλυντικών, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα το άρθρο 15 του Ν. 4177/2013, το άρθρο 78 της Υπουργικής Απόφασης 91354/24-08-2017 καθώς και την Υπουργική Απόφαση 35935/2023 «Κώδικας Δεοντολογίας περί ανακοινώσεων μείωσης της τιμής (ιδίως σε προσφορές/εκπτώσεις/ προωθητικές ενέργειες)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλα πρόστιμα στο τρίγωνο πλασματικών εκπτώσεων: Πλαίσιο, PUBLIC και Praktiker

Το μεγαλύτερο πρόστιμο στο Πλαίσιο - Διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013 - Τι απαντούν τα Public για το πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα

• 720.000 ευρώ στην εταιρεία «DIXONS SOUTH-EAST EUROPE Α.Ε.Β.Ε.» (Κωτσόβολος),

• 100.000 ευρώ στην εταιρεία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.»,

• 120.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες (από 40.000 ευρώ στην καθεμία) με είδη καλλυντικών: «HONDOS CENTER Α.Ε.Ε. ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ», «GALLERIE DE BEAUTE ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Α.Ε.Ε.» και «SEPHORA GREECE A.E.».

O Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Οι αυστηροί έλεγχοι με την αξιοποίηση σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατά την θερινή εκπτωτική περίοδο με στόχο τον εντοπισμό φαινομένων πλασματικών/εικονικών εκπτώσεων παράγουν απτά αποτελέσματα. Επιβάλλουμε νέα πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ σε 5 εταιρείες κι έτσι το ύψος των συνολικών κυρώσεων για πλασματικές εκπτώσεις προσεγγίζει τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Θέλω με την ευκαιρία να επαναβεβαιώσω ότι για το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παραπλανητικές πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. To κράτος ασκεί στο ακέραιο το ρυθμιστικό/ελεγκτικό ρόλο του στην αγορά και λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των καταναλωτών. Σ’ αυτή τη συγκυρία χρειάζεται να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των αναγκών και των προσδοκιών του ελληνικού λαού».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu