Η απόλυση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης κρίθηκε αντισυνδικαλιστική
Παράνομη ως αντισυνδικαλιστική κρίθηκε, με την υπ’αριθμ 4605/2025 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η απόλυση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) Κώστα Γενιδούνια, «τον οποίο η Διοίκηση της Hellenic Train αποφάσισε να απολύσει την επόμενη μέρα της υποβολής της υποψηφιότητάς του για το Δ.Σ. του Σωματείου».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΠΕ, με την εν λόγω απόφαση διατάχθηκε η επαναπρόσληψή του μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.
«Η Hellenic Train, θυγατρική του Ομίλου Ferrovie Dello Stato Italiane, πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί ανενόχλητα να παραβιάζει τους νόμους, να παρακολουθεί τους εργαζομένους στην ιδιωτική ζωή τους, να τους εκφοβίζει και να προχωρεί σε πογκρόμ πειθαρχικών διώξεων στους μη αρεστούς. Οφείλει να σέβεται το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζομένους της που εργάζονται υπεύθυνα μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», δηλώνει η ΠΕΠΕ.
Και τονίζει πως ο αγώνας για δημοκρατία, για τη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και για το δημόσιο συμφέρον συνεχίζεται. «Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους μας, όλους τους πολίτες για τη συμπαράσταση , όπως και το δικηγορικό γραφείο του Καθηγητή Κώστα Παπαδημητρίου για την επιτυχή νομική υποστήριξη» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΠΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πώς ένα σπάνιο πουλί δημιούργησε ένα νέο μοντέλο τουρισμού στον Ισημερινό
- Το οικονομικό «θαύμα» της Σελίν Ντιόν: Πώς οι συναυλίες της γίνονται «χρυσωρυχείο» για το Παρίσι
- Η «παγίδα» του ChatGPT σε δικηγόρο: «Εφηύρε» μάρτυρες σε υπόθεση δολοφονίας
- Συναγερμός για τον Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone έπληξε τρένο πίσω του
- Μετά τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Τραμπ θα ασχοληθεί (και) με την Σκωτία
- Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Ο κύκλος της χρεοκοπίας άνοιξε με ευθύνη της ΝΔ
- Πόσα παίρνει ο πιο ακριβοπληρωμένος πρωθυπουργός στον κόσμο – Το ιδιαίτερο μοντέλο της Σιγκαπούρης
- Αυτή η εφαρμογή σε ειδοποιεί αν κάποιος φορά κοντά σου έξυπνα γυαλιά της Meta
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








