Επιχειρήσεις

Quest: Στα αυτοκίνητα και στην ηλεκτροκίνηση μαζί με την Xiaomi

Η Xiaomi είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

Στην εισαγωγή-εμπορία ηλεκτρικών αυτοκίνητων και στην ηλεκτροκίνηση σχεδιάζει να επεκταθεί ο όμιλος Quest, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που του παρέχει η στρατηγική συνεργασία με τον κινεζικό κολοσσό Xiaomi.

Επισημαίνεται ότι η Xiaomi είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μοντέλο της SU7 σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία και οι προπαραγγελίες μόνο από την Κίνα έχουν ήδη υπερκαλύψει τον προγραμματισμό της φετινής παραγωγής..

Η Xiaomi μπήκε στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω Ελλάδας με στρατηγικό εταίρο την Quest, που αντιπροσωπεύει όλα τα προϊόντα της στην Ελλάδα και στη Ρουμανία.

Η συνεργασία στον τομέα αυτοκινήτων θα επεκταθεί από την εισαγωγή-εμπορία-προώθηση στη δημιουργία δικτύου σταθμών φόρτισης.

Κατά τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του ομίλου Θεόδωρου Φέσσα, για να ξεκινήσουν αυτές οι δραστηριότητες θα απαιτηθεί προετοιμασίες δύο ετών, ώστε η Quest να είναι σε θέση να κερδίσει γρήγορα σημαντικό μερίδιο αγοράς

Ο ελληνικός όμιλος θα αναλάβει να δημιουργήσει την απαιτούμενη υποδομή για τη διάθεση και την υποστήριξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi, καθώς και την εγκατάσταση-λειτουργία δικτύου ταχυφορτιστών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu