Η Ήπειρος έχει τη μισή διάρκεια παραμονής από την πανελλαδική και οι δαπάνες είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο
Άνοδο 14% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ, μεταξύ των οποίων είναι και ο αερολιμένας Ιωαννίνων.
Επίσης, αύξηση 9,2% προκύπτει και στην επιβατική κίνηση για το α΄ τετράμηνο του τρέχοντος έτους στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας. Στο διάστημα αυτό ο αριθμός των επιβατών άγγιξε τα 14 εκατ.
Στο μεταξύ, η Ήπειρος ανέβηκε στην 6η θέση των τουριστικών εισπράξεων μεταξύ όλων των Περιφερειών της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ τα περσινά έσοδα άγγιξαν τα 400 εκατ. με αύξηση 19,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Ωστόσο, υπολείπεται σημαντικά των μεγάλων τουριστικών προορισμών καθώς η Ήπειρος αντιπροσωπεύει μόλις το 1,9% των πανελλαδικών εισπράξεων.
Συγκριτικά, τα Ιόνια νησιά έχουν το 9,6%. Να σημειωθεί, ότι η Ήπειρος έχει τη μισή διάρκεια παραμονής από την πανελλαδική και οι δαπάνες είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Τέλος, η δαπάνη ανά επίσκεψη έχει μειωθεί ελαφρά από πέρυσι, αλλά έχει αυξηθεί η μέση διάρκεια παραμονής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ και Κίνα ανοίγουν δίαυλο για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης
- Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στο Ψυχικό, στα Τουρκοβούνια – Σηκώθηκαν και 2 ελικόπτερα (video)
- Ευρωπαϊκές αγορές: Αντοχές μετά το αμερικανικό payroll – Η Volkswagen στήριξε τη Φρανκφούρτη
- Γκιλφόιλ: «Ο Ρούμπιο έρχεται στην Αθήνα σε λίγες εβδομάδες»
- Εβροφάρμα: Από 22 Σεπτεμβρίου η καταβολή μερίσματος 0,06 ευρώ
- Γουέστ Χαμ: Πόκερ δισεκατομμυρίων για τον έλεγχο των «σφυριών»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Ε.Β. ΧΑΛΚΟΥ & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Η Ουάσιγκτον χτυπά τουρκική τράπεζα για διασυνδέσεις με το Ιράν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








