Οριστική απαγόρευση στον ακροδεξιό υποψήφιο, που κέρδισε τις πρόσφατες ακυρωθείσες προεδρικές εκλογές, καθώς θεωρείται φιλορώσος
Το ανώτατο δικαστήριο της Ρουμανίας επικύρωσε την απόφαση να απαγορευτεί στον ακροδεξιό υποψήφιο Καλίν Γκεοργκέσκου να είναι υποψήφιος στις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές τον Μάιο, μετέδωσαν ρουμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα δικαστικές πηγές.
Οι δικαστές στο Βουκουρέστι απέρριψαν την ένσταση του Γκεοργκέσκου στην απόφαση του εκλογικού γραφείου την προηγούμενη Κυριακή, η οποία του απαγόρευσε να κατέλθει στις εκλογές κάνοντας επίκληση στις εξτρεμιστικές και αντιδημοκρατικές του θέσεις, ανέφερε το G4Media επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές με γνώση του θέματος.
Η απόφαση αφήνει στην αναζωπυρωμένη ακροδεξιά της Ρουμανίας λίγες μόνο μέρες για να βρει νέο υποψήφιο που μπορεί να αξιοποιήσει το αίσθημα κατά του κατεστημένου που ενσάρκωνε η υποψηφιότητα Γκεοργκέσκου.
Ο ακροδεξιός υποψήφιος προσέβαλε την απόφαση της εκλογικής αρχής της χώρας να μη συμμετάσχει στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο, η οποία πιθανώς θα βαθύνει την κρίση στη χώρα, όπως δήλωσε στο Reuters ένας από τους συμβούλους του – πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση στη Ρουμανία μετά την πτώση του κομμουνισμού.
Ο Γκεοργκέσκου υπέβαλε υποψηφιότητα για τις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές του Μαΐου εν μέσω αμφιβολιών ότι θα του επιτραπεί να πάρει μέρος. Το ανώτατο δικαστήριο της Ρουμανίας ακύρωσε τις εκλογές τον Δεκέμβριο, δύο ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, επικαλούμενο κατηγορίες για ρωσική ανάμιξη υπέρ του νικητή Γκεοργκέσκου, κάτι που η Μόσχα αρνείται.
Προ ημερών, η κεντρική εκλογική αρχή της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να απαγορεύσει στον Γκεοργκέσκου να είναι υποψήφιος, λέγοντας ότι δεν είναι αποδεκτή η υποψηφιότητά του μετά την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος του Δεκεμβρίου από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επενδυτικές ευκαιρίες για Ισραηλινούς διαφημίζονται ακόμα και στο Ελ. Βενιζέλος: Πόλοι έλξης Αττική, Κρήτη και τα «κιμπούτς» στη Θεσσαλονίκη
- Parcel2go: Νέος παίκτης στον τομέα των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα
- Χρήστος Παπανδρόπουλος, ΒΟΧ ΝΟW: Η τεχνολογία πλέον θεωρείται αυτονόητη, η πρόκληση είναι να γίνεται διαρκώς πιο ανθρώπινη
- Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών ζητά περισσότερη κοινή έκδοση χρέους στην ΕΕ
- Ο Τραμπ αλλάζει τακτική και υποβαθμίζει το ράλι στα καύσιμα, συνδέοντάς το με την αποτροπή των πυρηνικών του Ιράν
- Η KLM ακυρώνει 160 ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω αυξημένου κόστους καυσίμων
- Σνάμπελ (ΕΚΤ): Τώρα είναι η «καλή στιγμή» να μιλήσουμε για την έκδοση ευρωομολόγων
- Ο Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών για τα Στενά του Ορμούζ την Παρασκευή (17/4)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








